LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Hego verslaat 57 quizteams en wint onze zevende Sportquiz

Lebbeke
13
maart 2016

In CC De Biekorf stond de zevende editie van onze Sportquiz op het programma. De derde al in het Cultureel centrum dat deze keer bijna uit zijn voegen barstte met 58 ingeschreven quizteams. Primus van de klas werd Hego, terwijl Kameradski dankzij een paar loopschoenen de TomTom sporthorloge wist te winnen.

Een nieuwe recordopkomst zorgde voor een sterk bezette quiz. 58 Quizteams namen het tegen elkaar op met onder hen “Wounded Knee”, winnaars van vier edities waaronder de meest recente in 2015, en “Mighty Maltese Knights” die reeds twee keer de quiz op hun naam schreven. Zij kregen te duchten concurrentie van onder andere “Hego”. “Hego”, met clublid Wim Heyvaert, is momenteel het op één na beste quizteam van België.

Bij de pauze werd al meteen duidelijk dat “Hego” met “Touching Balls” zou wedijveren om de overwinning. Uiteindelijk haalde “Hego” het wel met een ruime voorsprong van 7 punten en een ongelofelijke 93,3% correcte antwoorden. Dat is het beste percentage in de geschiedenis van de Sportquiz. “Touching Balls” lukte met 89,4% en 161 punten plaats twee. “Het lichaam van Quiztus” eindigde met exact evenveel punten op plaats drie.
“Wounded Knee” en “Mighty Maltese Knights” vonden we deze editie verder terug op plaatsen vier en acht met 160 en 154 punten.

Er viel ook een TomTom GPS sporthorloge te winnen. De teams waarvan één van de leden loopschoenen aan had, konden hier in aanmerking voor komen. Zo’n tien teams kwamen in aanmerking, maar Kameradski zorgde er met een zevende plaats voor dat zij de horloge overhandigd kregen.

De volledige uitslag kan je hier terugvinden.

Volgend jaar zal de Sportquiz doorgaan op zaterdag 18 maart 2017. CC De Biekorf is opnieuw de plaats van afspraak.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube