LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

“Eendracht Voorhuid” wint achtste Sportquiz van AC Lebbeke

Lebbeke
20
maart 2017

In Cultureel Centrum De Biekorf stond onze achtste Sportquiz op het programma Liefst vijftig teams kwamen dit jaar opdagen voor onze jaarlijkse zoektocht naar het slimste team van vijf. Na zo'n 180 vragen over allerhande onderwerpen met een stevige klemtoon op sport, kenden we de winnaar.

De titelverdediger van vorig jaar, “Hego”, was er dit jaar niet bij. Ook “Mighty Maltese Knights”, winnaar van de edities in 2013 en 2014 tekenden verstek. Wounded Knee, recordhouder met vier titels, was wel van de partij. Zij mochten het opnemen tegen enkele sterke quizteams als “Het Lichaam van Quiztus”, “Trebor Seam”, “Eendracht Voorhuid” en “Jasper zal het doen Stuyven”.

Met een schitterend percentage van 88,3% wist “Eendracht Voorhuid” de overwinning binnen te rijven. Enkel “Hego” kon vorig jaar een hoger percentage (93,3%) vragen juist beantwoorden in de korte geschiedenis van onze quiz. De winnaars behaalden met hun 159 punten bovendien 8 punten meer dan eerste “Jasper zal het doen Stuyven”.
Voor plaatsen drie en vier was het kijken naar de overkoepelende ronden. “Het Lichaam van Quiztus” en “Trebor Seam” haalden beiden evenveel punten in deze twee rondes. Er moest dus gekeken worden naar de score in ronde één. Ook hier bleek echter een exaequo, net als in ronde twee. Ronde drie gaf dus de doorslag: “Het Lichaam van Quiztus” haalde hier een tien, waar “Trebor Seam” een knappe negen veroverde. De mannen van de “1e Pegasusquiz 15 april” maakten dankzij een vijfde plaats knap reclame voor hun quiz. “Wounded Knee” eindigde deze editie op plaats zes.

Achteraan verzamelde “Kwistetnie” 79 punten, waardoor ze net achter “De Scholiertjes XP” (82 punten) en “JIN” (88 punten) eindigden.

Lees hier het artikel uit Het Laatste Nieuws.

De volledige uitslag kan je hier terugvinden.

Volgend jaar zal de Sportquiz plaatsvinden op zaterdag 24 maart 2018. We hopen jullie dan allemaal opnieuw te mogen verwelkomen in CC De Biekorf!

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube