LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Geslaagde trainingsstage in Cadzand

Cadzand (NED)
06
november 2019

Naar jaarlijkse traditie trok een deel van onze afstandsgroepen met hun trainers Bart en Gentil op stage naar Zeeland. Hierbij volgt een verslag met foto's van trainer Gentil Dierickx.

Roompot

We vertrokken met de zon als passagier richting Cadzand. Gentil met een busje. Mariska met een busje. Bart met een eigen busje. Enkele ouders die zich bereid vonden om enkele atleten mee te nemen. Glenn zijn auto vol. Weg waren we.

Aangekomen in Roompot vakantiepark verkennen we het park en spelen we ons meegenomen lunchpakket naar binnen. De sfeer zat er meteen in en de groep ging meteen met een bootje varen.
Na een heerlijke strandwandeling zochten we ons verblijf op. Wie slaapt bij wie? Het was snel beklonken, waarna onze eerste training van de stage volgde.

’s Avonds volgde een lekere maccaroni “à la Anita”, maakten we goede afspraken voor het vervolg van het weekend en werd nog wat bijgekletst.

Lekker eten, stevig trainen

We namen iedere dag gezamenlijk een uitgebreid heerlijk ontbijt. Ook ’s middags en ’s avonds werden we in de “villa van Bart” door chef Philippe lekker verwend. In Cadzand hoefden we niet lang te zoeken naar een uitdagend trainingsparcours. Wél moesten we rekening houden met een verrassend groot aantal toeristen, vln. fietsers.

De dagen vlogen voorbij. Er werd stevig getraind. Iedereen voelde zich goed. Iedereen leerde elkaar beter kennen en vriendschappen werden gesmeed.

Op donderdag werd het wereldrecord lachen gebroken tijdens de quiz die door trainer Gentil in elkaar werd gestopt. Thema’s waren “Alles uit 2019”, “Sport”, “Varia”, “Raadsels” en “Foto”. Team “De Lange” haalde het met 26 punten van “Ineos 159 challenge” dat 22 verzamelde. “Rudy De Walvis” en “Hard Rock” volgden met een exequo met 19 punten op plaats drie. “LMN” (16 punten), “Trickers” (13 punten), “De Cadeekes” (12 punten) en “Groepsnaam” (12 punten) vervolledigden de uitslag.
Er werd nadien nog een dansje geplaceerd.

Aan alle mooie liedjes…

Vrijdag volgde een regenachtige laatste dag. Gelukkig kon de training in zaal doorgaan. Na een laatste paste bij de plaatselijke Italiaan trokken we huiswaarts.

De trainers willen iedereen die belangeloos geholpen heeft aan deze stage graag bedanken. Sofie, Serge, Anita, Karel, Marijke en Jacqueline: bedankt!

– Trainer Gentil Dierickx

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube