LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

De trainingsgroep van Michiel ging afgelopen week op stage naar Zutendaal

Zutendaal
23
juli 2020

Op maandag 13 juli vertrok de trainingsgroep van Michiel voor een weekje stage naar het Landalpark Mooi Zutendaal. Deze plek was al enkele keren het decor voor een atletiekstage voor de halve fond en fond groepen.

De bosrijke omgeving die ideaal is voor duurlopen en de nabijheid van een atletiekpiste zijn de grootste troeven van deze plaats. De atleten verbleven samen in een ruime bungalow en zorgden er via een beurtrol en een gestructureerde dagplanning opgesteld door onze diëtiste Lotte om beurten voor dat er eten op tafel kwam. Het werd een mooie trainingsweek met over het algemeen aangenaam weer om in te trainen.

Normaal wordt er altijd getraind op de piste van Lanaken. Aangezien ze deze nu aan het vernieuwen zijn, werd een ander alternatief gezocht. Dit werd finaal de atletiekpiste van het Atlascollege te Genk. Op deze piste werden 3 mooie trainingen afgewerkt waar de atleten bewezen over uitstekende benen te beschikken met het oog op enkele wedstrijden in augustus. Achteraf was er zoals gewoonlijk nog tijd om enkele toffe groepsfoto’s te nemen (zie hieronder).

Het fijne aan de regio is de groene en bosrijke omgeving. De atleten maakten hier volop gebruik van om hun duurloopjes in aangename omstandigheden af te werken. Enkele atleten die in hun trainingsschema fietstochtjes verwerkt kregen, konden ook genieten van ritjes door de mooie natuur die Limburg te bieden heeft. Zo werd met de fiets o.a. Bokrijk aangedaan.

Naast trainen is de nodige ontspanning natuurlijk ook belangrijk. Zo werd er een bezoek gebracht aan Hasselt, waar er gewinkeld werd en er een terrasje kon gedaan worden. Ook werd al eens de bbq aangestoken, konden de atleten elkaar bekampen tijdens FIFA-tornooitjes en werd er geregeld eens samen een ijsje gegeten in het nabijgelegen ‘ijsparadijs’. Soraya zorgde met een leuke quiz ook voor een aangename en spannende avond met 3 teams die aan elkaar gewaagd waren en iedereen die ten volste opging in het spel (wat verwacht je anders van competitie-atleten).

Het werd een toffe week waarin de atleten elkaar nog beter hebben leren kennen en waarin vele mooie prestaties geleverd werden op training. Enkele sfeerfoto’s bekijk je hier.

Geschreven door Tim Dumarey | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube