LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Niels wint de “Steenbergjogging” in Erpe-Mere

Erpe-Mere
24
augustus 2019

De “Valckenier Running Tour” of het vroegere “Dendercriterium” loopt stilaan op zijn einde. Vrijdagavond kon je in Erpe-Mere terecht voor de voorlaatste wedstrijd.

40 hoogtemeters

Het parcours van deze wedstrijd is altijd al behoorlijk zwaar geweest. Vorig hertekende de organisatie opnieuw de looproute. De rondes van 2.5 km lopen over de Finse piste en de verharde wegen van het domein van Steenberg. Iedere ronde geeft je 40 hoogtemeters te verwerken. Zeker de atleten van de 10 km konden dus hun klimtalenten tentoon spreiden. Dit samen met het type ondergrond zijn niet meteen ideaal om een nieuw persoonlijk record te vestigen. Een groot deel is onverhard en er zijn verschillende scherpe bochten. Bovendien was het ook nog behoorlijk warm.

Delirium

Iedere mannelijk deelnemer van de 2.5, 5 of 10 km kreeg nadien als beloning een fles Delirium mee naar huis. De dames ontvingen een douchegel.

Sterk

De atleten van AC Lebbeke hadden weinig last van het parcours of de warmte. Lenn Van den Abeele pakte het zilver op de 400 m kidsrun bij de jongens. Niels Slachmuylders leverde eveneens een knappe prestatie in de 10 km. Hij won de wedstrijd en kon net Luc Van Asbroeck achter zich houden. Ook Patrick Pianet en Johan Smet liepen sterk en gingen onder de boog als resp. 16de en 18de.

De “Groenloop” in Aalst sluit op 29 september het criterium af. Een slechte datum voor AC Lebbeke want dat staat ook de “Bosmarathon” op de agenda.

Resultaat kidsrun 400 km (24 deelnemers)

3 Lenn Van den Abbeele

Resultaat 5 km (97 deelnemers)

16 Patrick Pianet 23:13

Resultaat 10 km (101 deelnemers)

1 Niels Slachmuylders 36:42
18 Johan Smet 45:13

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube