LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Tim 8e tijdens stratenloop Denderleeuw

Denderleeuw
11
augustus 2013

In Denderleeuw stond een stratenloop op het programma waar Tim De Ridder graag naar afzakte. Hij nam er deel aan de 5km en voltooide deze in een tijd van 17.12. Daarmee behaalde hij een 8e plek.

Tim opteerde samen met zijn trainer voor deze 5km om zijn snelheid aan te scherpen voor de Corrida in Merchtem. “Er stonden 2 vlakke en snelle ronden van 2.5Km op het programma. Mijn opwarming was dan ook iets intensiever als normaal zodat ik zeker voorbereid was op een snelle start want er was een sterke bezetting.” aldus Tim. “Ik liep ook voor het eerst met mijn lichte wedstrijdschoenen nadat ik er op training een heel goed gevoel bij had. De eerste ronde probeerde ik aan te klampen bij de kopgroep, het tempo lag geen seconde stil”.

Na die eerste ronde kwam hij samen met nog een andere loper als negende voorbij de start- en aankomstlijn. “Met nog 2km te gaan besloot ik mijn tempo op te voeren en is te testen of ik deze snelheid kon aanhouden tot de finish.” gaat Tim verder. “Ik liep weg van de andere loper en liep solo naar een mooie achtste plaats en een tijd van 17’12”.
Tim toonde zich achteraf dan ook tevreden. Voor het eerst liep hij boven het gemiddelde van 17km/u tijdens een wedstrijd.

Andere atleten van onze club die deelnamen aan deze stratenloop kunnen dat steeds melden via de reacties hieronder.

Bron: de-ridder-tim.weebly.com

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube