LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Mooie prestaties in en erg sterk bezette “Streetrace/BK” in Lokeren

Lokeren
03
augustus 2019

AVLO organiseerde al voor de vierde maal het BK in de Durmestad. Dit samen met de “Streetrace” die al heel wat jaartjes meegaat. Het inschrijvingsgeld loopt wel op. Maar krijg je ook waar voor je geld?

Festivalsfeer

Deze wedstrijd vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van de “Lokerse Feesten”. Geen slechte keuze natuurlijk. Op de markt is er dan kermis en de feesten brengen ook heel wat volk naar de Wase Stad. Het eerste wat opvalt bij aankomst op de piste van “AVLO” is de festivalsfeer. De “Grote Kaai” waar de feesten plaats vinden is natuurlijk maar een boogscheut verder.
De weide binnen de piste is bezaaid met tentjes, tafeltjes en stoelen en er heerst een gezellige drukte. 900 atleten zorgen voor de sfeer.

Stadsloop

Start en aankomst zijn op de piste van de Lokerse atletiekclub. Nadien gaat het parcours over de markt en dan verder langs de Durme. Een mooi en rustig stukje. Nadien keer je terug langs de andere kant van de Durme met zicht op het jachthaventje. Voor de aankomst doet het parcours een tweede maal de markt aan. Vooral aan de markt staan heel wat enthousiaste supporters en toeschouwers langs de weg.
15 euro daginschrijving voor de 10 km en 12 euro voor de 5 km is niet bepaald een prikje. Maar je krijgt wel een toporganisatie te zien. Met een heel mooi en biljartvlak parcours zonder storende keerpunten. Perfecte kilometeraanduiding, muzikale omlijsting en zelfs vendeliers maken alles compleet. Dit jaar waren er ook pacers voorzien. Bijzonder handig om je tempo op peil te houden. Zelfs een livestream videoreportage deed voor het eerst zijn intrede in de organisatie. De gratis T-Shirt kreeg je wel enkel nog bij voorinschrijving. In tegenstelling tot veel van de vorige edities was het niet puffen onder een loden zon. Rustig en bewolkt weer kleurde dit jaar de wedstrijd.

Topbezetting

Zoals men kan verwachten tekenden de Belgische toppers present. Koen Naert won de wedstrijd in 29:20. Maar ook AC Lebbeke presteerde sterk. Niels Slachmuyders klokte af in een prima 33:02. Tim De Ridder haalde de eindmeet in 34:46.
Zus Natalie zette een nieuw persoonlijk record neer met een tijd van 39:41. Ook Bert Van der Hasselt stond terug op de piste in een knappe 35:51. En Gilbert Van Tilburgh leverde op de vijf km een mooie prestatie met een tijd van 26:39. Adriaan Van Buggenhout en Luc Van Buggenhout konden de race helaas niet uitlopen.

Resultaat 5 km (246 deelnemers)

141 Gilbert Van Tilburgh 26:39

Resultaat 10 km (633 deelnemers)

43 Niels Slachtmuylders 33:02
85 Tim De Ridder 34:46
109 Bert Van Der Hasselt 35:51
203 Natalie De Ridder 39:41
251 Sigurd Suys 41:57
287 Patrick Pianet 43:43
312 Chris Schelkens 44:59
465 Tim Van Nijverseel 53:21
535 Marita Hofmans 57:21

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube