LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Top-10 in de Denderleeuwse “Streetrun”

Denderleeuw
10
augustus 2019

Vrijdagvond stond al de tiende wedstrijd van het “Dendercriterium” klaar voor de aftrap. Nog een goeie maand en drie joggings te gaan en deze jaargang behoort alweer tot het verleden.

Avond

Voor een paar wedstrijden wijkt de organisatie uit naar de vrijdagavond. Ook in Denderleeuw is dit het geval. In de volle zomerperiode kan dat uiteraard een voordeel zijn. Grote hitte was er dit jaar niet bij maar en wat drukkende warmte maakten het wel wat lastiger om te lopen. Wie de dertien wedstrijden meeloopt zal kennis gemaakt hebben met een aantal steden en gemeenten in de Denderstreek.

Geen jaagpaden

Een glimp van de Dender zelf kon je niet opvangen tijdens de wedstrijd. Start en aankomst liggen aan het sportcomplex van de gemeente. Het parcours van 2.5 km is netjes verdeeld tussen de omliggende wijk en de paden langs de voetbalvelden. Kort na de start kan je al een korte en lichte helling op. De rest van de rit is min of meer vlak met af en toe wat vals plat. De organisatoren proberen het iedereen naar de zin te maken. En heuse discobar, een dansgroep, niks ontbreekt. De lokale bevolking komt wel niet massaal de deur uit om de deelnemers aan te moedigen.

Tweemaal top-10

Glen Braem koos voor de vijf km en kon de chrono afdrukken op 17:28. Hij haalde hiermee de zesde plaats. De andere deelnemers van AC Lebbeke schreven in voor de 10 km. Niels Slachmuylders bleef met 33:27 een halve minuut boven zijn tijd van vorige week in Lokeren. Het leverde hem eveneens een zesde plaats op. Hij moest het opnemen tegen een aantal topatleten als Ward Van Der Keelen en Lander Van Droogenbroeck. Imed Njema kon de strijd staken na 37:12 minuten, goed voor de 18de stek.

Resultaat 5 km (150 deelnemers)

6 Glen Braem 17:28

Resultaat 10 km (185 deelnemers)

6 Niels Slachtmuylders 33:27
18 Imed Njema 37:12
82 Chris Schelkens 44:35
138 Tim Van Nijverseel 51:30

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube