Succesvol eerste Belgisch kampioenschap in Lebbeke

Lebbeke
16
juni 2014

Voor de eerste keer in de geschiedenis van onze club vond een Belgisch kampioenschap plaats op onze piste. Onder een blauwe hemel, doorspekt met wolkjes, streden masters uit het hele land voor hun titels.

Onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek konden onze Lebbeekse masters hun kunnen demonstreren. Sven Laisnez was de enige Lebbekenaar die op de kortste afstand aan de slag ging. Hij legde zijn 100m M35 af in een tijd van 12.28 en finishte op plaats 7. De reeks kreeg een ideale 1.7 m/s rugwind.
Bart Raemdonck en Sven Laisnez vochten een onderlinge strijd uit op de 200m M35. Het werd een spannende strijd voor het brons, waar een derde atleet van AZW mee ging lopen. Bart finishte op plaats 4 in een tijd van 24.53, Sven klokte 24.68. Jan Vierendeels was wel goed voor een medaille. Hij pakte het brons bij de M45 in een tijd van 24.27.

Monique Van Wemmel kroonde zich tot kampioen op de 400m W60. Ze legde haar baanronde af in een tijd van 93.06. In een spannend duel bij de heren slaagde Bart Raemdonck erin de titel op de 400m M35 binnen te rijven in 52.32. Ook Jan Vierendeels veroverde een medaille. Hij moest met 54.55 slechts één atleet voor laten gaan bij de M45.

Over de 800m deed Hilde Scholliers exact 2.47.88. Zij was zo goed voor een bronzen plak W50. Monique eindigde diezelfde afstand net naast het podium. Haar 3.32.30 was goed voor plaats vier. Ben Quintelier toonde zich met 2.00.31 in een uiterst spannende strijd op de dubbele baanronde de beste bij de M35. In een fotofinish haalde hij het met 3 honderdsten op de tweede. Ook Jozef Becue was goed voor eremetaal. Hij eindigde tweede met 2:31.78.
Hilde deed ook een gooi naar een medaille op de 1500m. Ze miste deze op drie seconden na met 5:37.26. Els Duvivier eindigde in diezelfde reeks in een tijd van 6:01.80. Ben was niet alleen op de 800m de beste, hij won ook de 1500m in een tijd van 4.12.87. Hsaine Jaw (CSF) nam immers wel deel en won de race, maar is geen Belg en kan bijgevolg ook geen Belgische titel veroveren. Jozef Becue klokte een tijd van 5:09.74 over deze afstand.

5x goud, 5x zilver en 5x brons voor de Lebbeekse masters

Bea De Landtsheer zorgde voor goud in het verspringen W50. Bea sprong 3m43 in het zand. Monique pakte bij de W60 het zilver met een sprong van 2m78.
De kogel van Lucie Fieremans vloog dan weer 6m60 ver naar een vierde plek. Ook in het discuswerpen miste ze net een medaille. Lucie wierp de discus 15m70 ver. Ilse De Ridder pakte dan weer zilver in het speerwerpen. Ze wierp 19m82 ver.

In het hoogspringen wipte Freddy De Ridder over 1m25, waar hij geen medaille kon veroveren. Hij nam later ook deel aan het kogelstoten waar hem een worp van 7m42 lukte. Koen Heyvaert deed dat wel in het kogelstoten. 9m94 was goed voor M40-brons. Johan Van Grembergen wierp 9m60 ver bij de M45. Antoine Van Gucht moest met 11m53 vrede nemen met een tweede plaats.
Met de discus haalde Koen Heyvaert geen medaille. 25m85 was goed voor plaats 7. Ook Antoine Van Gucht viel nipt naast het podium in deze discipline. Zijn discus raakte 34m05 ver.
Eric Van Gucht haalde brons in het speerwerpen met 37m83 (M45). Ook Antoine Van Gucht was er goed voor een derde plaats (M55). Hij wierp zijn projectiel 39m62 ver. Freddy De Ridder lukte een worp van 25m77.

De blauw-witte atleten haalden zo vijf gouden medailles voor het thuispubliek. Ze waren ook goed voor vijf keer zilver en vijf maal brons.

Klik hier voor de fotoreportage van de wedstrijd. Foto’s van de voorbereidingen bekijk je hier. We maakten ook een lijst met de leukste tweets.

Alle resultaten zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.