Thomas en Pieter sterk op Vlaams kampioenschap

Ninove
25
mei 2013

In het Oost-Vlaamse Ninove organiseerde VITA het Vlaams kampioenschap alle categorieën. 11 Lebbekenaren mochten normaal gezien deelnemen aan deze kampioenschappen, maar omwille van diverse omstandigheden verschenen ze niet allemaal aan de start.

Pieter Vierendeels gaf meteen het goede voorbeeld voor alle Lebbeekse atleten. Hij liep zijn 5000m in een snelle 14.48.60 en eindigde daarmee op de vijfde stek. Thomas De Bock (HAMM, 14.20.59), Jeroen Hendrickx (LOOI, 14.22.67) en Stijn De Vulder (ACG, 14.24.68) mochten het podium op. Ook Erwin Leysen (OLSE, 14.44.55) kon zich nog een plaatsje voor Pieter bemachtigen.

Tijdens de 1500m liep Astrid Verhoeven naar de 2e top-10 notering van de dag. Met 4.44.57 eindigde ze op de zevende plaats. De overwinning was hier voor Sofie Van Accom (ACHL, 4.38.33). Zij haalde het voor Louise Carton (HCO, 4.39.10) en Valerie Van Bogaert (ACW, 4.39.61).
Thomas Caudron deed met een vierde plaats bij de mannen op diezelfde afstand zelfs nog beter. Hij eindigde na een tactische race in 4.01.99 op een vierde plaats. De top-3 was net dat beetje sneller. Ward Mercier (AVMO, 4.00.11) haalde het voor Bert Misplon (RCG, 4.00.29) en Wesley De Kerpel (ROBA, 4.00.30).

Marijke Vanbuggenhout finishte tweede in de eerste reeks over de 800m. Haar tijd van 2.23.53 was goed voor de 8e prestatie van de dag. De overwinning ging naar Renee Eykens die in reeks 2 naar de overwinning liep in een tijd van 2.12.44.

Op het hinkstapspringen stond Michiel De Proft aan de start van zijn tweede wedstrijd in dit onderdeel. Met een sprong die 12m52 ver ging, haalde hij een 9e plaats. De overwinning ging met een sprong van 14m89 naar Panagiotis Baltadouros (RCG).
De andere atleet van AC Lebbeke die aan de start verscheen van een kampnummer, was scholiere Vicky Vanden Nest. Ze sprong net als op de beker van Vlaanderen over 1m55 en eindigde daarmee net buiten de top-10 op een 11e stek. Hanne Van Hessche (ASVO) haalde het met een sprong over 1m82 voor Marjolein Lindemans (ROBA, 1m80).

Alle deelnemende Lebbeekse atleten deden het dus voortreffelijk. Met 2 top-5 noteringen en 3 top-10 noteringen kan teruggekeken worden op een geslaagd kampioenschap.