LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Trainen

bij Lebbeekse AC

Begeleid sporten

  • Voor jong en oud, recreatief of competitief
  • In competitieve groepen jezelf verbeteren
  • Trainingschema’s van onze gediplomeerde trainers
  • Mogelijkheden in alle disciplines
  • Kracht opbouwen in ons eigen Powerlab

Locatie & Kantine

Bijna alle trainingen vinden plaats op het gemeentelijk sportcomplex van Lebbeke. Lebbeekse AC beschikt over twee clubhuizen die het tijdens de trainingen uitbaat.

Groepen

Jeugd
kangoeroe t.e.m. miniem

Meer info →

Sprint & horden
vanaf cadet

Meer info →

Afstand Frankie
vanaf cadet

Meer info →

Afstand Bart & Gentil
vanaf cadet

Meer info →

Afstand Jan
vanaf 16 jaar

Meer info →

Recreatief
vanaf 16 jaar

Meer info →

Spring
vanaf cadet

Meer info →

Werp
vanaf cadet

Meer info →

Meerkamp
vanaf cadet

Meer info →

G-Atletiek
alle leeftijden

Meer info →

Veelgestelde vragen

Wanneer begint een “atletiekseizoen”?

Een “atletiekseizoen” begint op 1 oktober en loopt tot en met september van het jaar erop.

Er zijn twee kenmerkende periodes in de atletiek: de winter en de zomer. De twee seizoenen sluiten naadloos op elkaar aan. Er wordt meestal geen pauze genomen tussen beide seizoenen.

De winter wordt getypeerd door wedstrijden in het veld, alsook op de indoorbaan. In de zomer wordt er gelopen op de piste en op de weg. Trailwedstrijden vinden het hele jaar door plaats.

Hoe gaan de trainingen?

De trainingen variëren sterk per discipline en leeftijdscategorie.

Bij Lebbekeekse AC leiden we onze jeugd zo breed mogelijk op. Via spelvormen trachten we de kinderen zich te laten amuseren en hun lichaam te leren kennen. Welke discipline ligt hen, welke niet?

Vanaf de leeftijd van 13 jaar (of 12 jaar mits goedkeuring) wordt samen gezeten met de trainerscoördinator om te bepalen in welke richting een atleet zichzelf ziet evolueren. In samenspraak wordt een discipline en trainer aangewezen.

Hoe kies ik een trainingsgroep?

In de maand augustus worden trainingsweken voorzien voor de tweedejaars miniemen (die in oktober cadet worden). Zij kunnen tijdens deze weken testen bij alle CAD+ trainers. Vanaf eind september (of begin oktober, afhankelijk van wat wordt afgesproken) mogen zij een definitieve overgang maken naar de groep naar keuze.

Bij uitzondering is het ook voor eerstejaars miniemen die de nodige fysieke kwaliteiten bezitten mogelijk om als tweedejaars miniem reeds vroegtijdig trainingen te volgen bij de CAD+ groep(en) waar zij interesse voor hebben. Dit kan enkel na goedkeuring van de jeugdcoördinator en in samenspraak met de CAD+ trainer waar deze atleet naartoe wil gaan.

Waar vinden trainingen plaats?

De trainingen vinden meestal plaats op en rond de atletiekpiste van het gemeentelijk sportcomplex van Lebbeke.

Er kunnen ook trainingen worden afgewerkt in Buggenhout bos, de indoor TopSporthal in Gent of elders. Je trainer zal je hiervan op de hoogte brengen.

Kan ik een proeftraining volgen?

Je kan gedurende een week meetrainen op proef met één van onze groepen. Na deze periode vragen we of je je wil aansluiten.

Om deel te nemen aan een proeftraining kom je best op dinsdag of donderdag naar de club. Spreek iemand in het secretariaat of een trainer aan om bij de juiste groep terecht te komen.

Ben ik verzekerd tijdens het sporten?

Wanneer je je aansluit bij onze club, ben je verzekerd voor alle sportongevallen die je tijdens één van onze trainingen of sportkampen voorhebt.

Bij een ongeval download je het document van onze website. Je brengt dit ingevuld binnen op het secretariaat van onze club.

Geldt mijn lidmaatschap één jaar?

Wanneer je je aansluit, loopt je lidmaatschap tot en met het einde van het “atletiekjaar”, ongeacht het moment van aansluiting. Een “atletiekjaar” begint op 1 oktober en loopt tot en met september van het jaar erop.

Ben ik verplicht van steeds te komen trainen?

Atletiek is een individuele sport. Niemand is verplicht om enige training te voltooien of aanwezig te zijn. Trainingen kunnen immers vaak ook op eigen houtje worden afgewerkt.

Onze competitietrainers verwachten echter wel een minimum aan inzet van de atleten die zij begeleiden. Zo kunnen zij al hun energie ten volle in de gemotiveerde atleten stoppen.

Is er een rustperiode in de atletiek?

Ja en nee. Er worden het hele jaar door, zonder stop, trainingen georganiseerd. Wanneer je trainer niet aanwezig kan zijn, wordt vervanging voorzien.

Wanneer een belangrijk wedstrijdblok voltooid wordt, kan de trainer beslissen om het enkele weken wat rustiger aan te doen.

Aansluiten?

Na een proeftraining sluit je je snel en makkelijk online aan!

Ik sluit me aan →

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube