x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

AC Lebbeke liep mee de Aalsterse tunnel in

Aalst
zo 16 september 2018

Autoloze zondag was de ideale gelegenheid om het grote publiek te laten kennis maken met de tunnel aan de Boudewijnlaan die kortelings open gaat voor het verkeer.

Na drie jaar van ernstige verkeershinder is het dan eindelijk (bijna) zover al zal het nog een maandje duren vooraleer je met je auto de binnenkant van de tunnel kan bewonderen. Op zondag 16 september mocht je er alvast eens rustig door lopen, wandelen of fietsen.

Het evenement lokte liefst 3 000 enthousiaste lopers en wandelaars naar de carnavalstad. En zoals men dat van Aalst kon verwachten was het één groot feest. De start ging door de tunnel – beter tunnels want het zijn er eigenlijk twee- en daarna dook men het centrum in. Daar zorgden muziekbandjes, kraampjes en allerlei versiering voor de nodige sfeer en ambiance. Op sommige plaatsen hingen leuke spreuken langs de kant van de weg. Knap detail dat even deed glimlachen tijdens de loop. Na 7.7 km liep je een tweede maal door de tunnels richting aankomst.

Nadien ging het feest nog verder met onder meer een optreden en allerlei randanimatie. Uiteraard was het een eenmalig evenement. Al zullen velen dit echt wel jammer vinden. Een loop die je met plezier nu al op de agenda van 2019 had geplaatst. Om het recreatieve karakter van de loop te benadrukken was er geen tijdopname of rangschikking. Het zou overigens jammer geweest zijn om niet te genieten van de sfeer in de Stad!

Ook een paar atleten van AC Lebbeke doken de tunnel in. Een rangschikking kunnen we dus dit keer niet meegeven.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen