LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Tussenseizoen in het teken van marathon en weg

Lebbeke
20
oktober 2019

Tussen zomer- en winterseizoen, in september en oktober, vinden heel wat atleten hun doelen op de weg. De laatste weken namen velen deel aan (halve) marathons of iets kortere wegwedstrijden. Een overzicht.

Volgend weekend begint de actie in het veld opnieuw, met de CrossCup Relays als opener van het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend stonden nog de marathons van Brugge en Amsterdam (NED) op het programma. Dichter bij huis, in Malderen, konden lopers afstanden t.e.m. de halve marathon betwisten.
Er werd ook in estafette aan marathonlopen gedaan. Aan het Belgisch kampioenschap Ekiden in Brussel namen verschillende Lebbekenaren deel.

Vorig weekend stond ook al het Belgisch kampioenschap marathon op het programma in Eindhoven. Diezelfde dag kon in Brussel een (halve) marathon worden afgewerkt. Ook in Lier, Moerzeke, Dendermonde en Aalst werden toen wedstrijden georganiseerd.

De start van dit korte tussenseizoen gaat terug naar de Bosmarathon in Buggenhout en het Belgisch kampioenschap halve marathon in het West-Vlaamse Wevelgem.

Lees de artikels van alle wedstrijden in de maanden september en oktober.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube