LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Twee keer prijs op Vlaams kampioenschap cad/schol

Lier
16
augustus 2015

Cadet Bo Van Aken en scholier Dries De Smet zorgden in Lier voor de medailles. Bo moest op de 800m vrede nemen met een zilveren plak. Dries was op de 3000m de snelste van het hele pak.

De enige sprintster in het gezelschap mocht al vroeg in de startblokken kruipen. Iets voor 13u wist Tina Mergan 61.95 te klokken op de 400m voor scholieren meisjes. Ze bleef zo ongeveer een halve seconde boven haar PR en eindigde op een derde plaats in haar reeks. In de einduitslag eindigde Tina zevende.

Cadette Florance Van Laethem legde de 800 meter af in een tijd van 2.26.09, waarmee ze derde eingdigde in haar reeks. In reeks 2 ging het echter nog een stukje sneller waardoor Florence uiteindelijk een negende plaats behaalde.
Bij de jongens nam Bo Van Aken resoluut de kop. Hij nam zo Thibauld Guilbert (KAAG) op sleeptouw die later de titel zou pakken in een spannende eindsprint. Bo finishte tweede en pakte met 2.00.24 het zilver.

Emma Van Nieuwenhuyze legde haar 1500m af in een tijd van 5.25.95, waarmee ze op een 15e stek eindigde. Bij de scholieren kon Lies Quintelier beslag leggen op plaats 12. Zij deed dat in 5.18.98.
Arne Teck viel bij de jongens nipt naast het podium. Zijn 4.30.61 was 12 honderdsten te traag voor brons.

De enige Vlaamse titel van de dag kwam op naam van Dries De Smet. Hij liep iedereen uit zijn kielzog om te finishen in een tijd van 8.50.25. Jonas Van Biesen eindigde in diezelfde reeks op een vijfde stek na 9.29.81.

Vlaams kampioen 3000m! ☺ (📷@amberdawyndt )

A video posted by Dries De Smet (@3sdesmet) on

De Lebbeekse garde wist aldus twee medailles te veroveren, één keer goud en één keer zilver. Daarnaast slaagden vier andere atleten er in een plaats in de top-10 te veroveren. Er kan gesproken worden van een geslaagd kampioenschap.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube