LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Twee titels, brons en een clubrecord op PK estafette in Lokeren

Lokeren
21
augustus 2010

Met tweemaal goud, 1 bronzen plak en een clubrecord, was de balans van dit PK aflossingen ronduit schitterend.

De meisjes zetten de toon voor de dag. Rani, Lieselot, Lize en Marijke wonnen hun reeks in 50.78 en werden zesde in de einduitslag. Vervolgens was het aan de grote favorieten: de scholieren jongens op de 4x100m. Al na 100m lag de ploeg 10m voor, maar toen liep het mis. Bij de eerste wissel met Sander viel het stokje, en met de val, vervloog ook de hoop op een titel. Jonas en Christophe kwamen zelfs niet meer aan lopen toe.

De 4x200m maakte echter alles ruimschoots goed. Het B-team (Sander, Jonas, Niels en Ruben) klokte in reeks 1 een tijd van 1.40.60, en een tweede plaats.rnBrent, Sam, Jan en Pieter deden beter. In een tijd van 1.30.90 (22.72 pp) lieten ze de tegenstand, met onder andere RCG, STAX, EA en VITA ruim een seconde achter zich. Bij de tweede wissel liep het nochtans bijna fout. Sam kwam niet tot bij Jan en wierp zich om het stokje in zijn hand te krijgen, waarna hij viel en enkele brandwonden opliep. Ook de andere teams kwamen niet ongehavend uit de strijd: STAX liet de stok vallen, en RCG moest opgeven na een blessure.

Lang hoefden we niet te wachten op een tweede titel. De dames van de 4x400m hadden de overwinning na Lize haar start al zo goed als binnen. Elien en Marijke konden de voorsprong nog vergroten, waarna Marion rustig kon binnenkomen in 4.04.86 (61.22 pp).

Last but not least gingen de jongens nog vol aan de bak. Yoshi en Brecht hielden sterk stand, waarna Jan en Pieter de straffe eindtijd van 3.21.60 (50.4 pp) vastlegden. Een verbetering van het clubrecord dat ze vorig jaar op het BK liepen, met liefst 2 seconden! Het was trouwens ook goed voor een bronzen plak.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube