LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Twee top-10 plaatsen op KvV cad/schol

Gent
19
januari 2014

Eén cadet en drie scholieren trokken richting Topsporthal om er aan te treden op het Vlaams kampioenschap voor hun categorie.

Celine De Meester kon rekenen op een selectie voor de 60m. Haar verhaal eindigde echter in de reeksen, want met 8.68 kon ze ondanks een knap nieuw PR niet naar de finale doorstoten.

In het verspringen stond Robbe Gabriels met de vierde prestatie van de winter ingeschreven. Robbe raakte deze keer 5m47 ver en eindigde daarmee op een zesde plaats. Op het PK sprong Robbe 5m66 ver.
Vicky Vanden Nest noteerde in dat andere springnummer, hoog, ook een top-10 prestatie. Vicky wipte over 1m50 en eindigde 8e. Haar seizoensbeste noteerde ze ook al op het provinciaal kampioenschap, waar haar een sprong van 1m54 lukte.

Robbe sloot zijn kampioenschap af met een 200m. Hij eindigde tweede in zijn reeks en klokte een tijd van 25.60, een halve seconde beter dan zijn indoorrecord. Scholier Frederik Tas wist voor de tweede keer dit seizoen onder de 25 seconden te duiken. Frederik dook met 24.87 exact 1 tiende onder zijn PR.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube