LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Tweemaal goud op Kampioenschap van Vlaanderen Masters

Wervik
05
oktober 2016

Het weekend van 24 en 25 september was goed gevuld met meetings. Zo greep ook het Vlaamse kampioenschap voor Masters plaats in Wervik. Onze atleten waren goed voor twee gouden en twee zilveren medailles!

Da afgelopen jaren heeft Michael Morret een patent op medailles op de Vlaamse en Belgische kampioenshappen. Ook dit jaar was het weer raak in het kogelstoten. Hij greep de gouden medaille bij de M45 met een mooie worp van 11.56m. Hij moest daarmee enkel zijn 10 jaar jongere collega Filip Eeckhout (VS) (M35) voorlaten.

Antoine Van Gucht is ook zo’n vaste waarde op de Vlaamse en Belgische kampioenschappen. In het kogelstoten verpletterde Antoine de concurrentie bij de M60. Hij gooide zijn kogel naar 12m12, en hield zo Georges Bobaers (ATLA) af die 10m80 stootte. En dat was niet de enige medaille die Antoine op zijn naam mocht schrijven. Hij wierp zijn discus ook naar een zilveren plak bij de M60 met een worp van 34m18. Hij strandde zo op nauwelijks een meter van de winnaar, Yves Logist (ACP).

Ook Peter Van Damme legde beslag op zo’n blinkende zilveren medaille. Peter nam deel aan de 1500m en wist in een zeer tactische race Koen Binnemans (VABCO Mol) afhouden. Peter finishte in een tijd van 4.33.61. De westrijd werd gewonnen door Luc Borghoms (ATLA) in een tijd van 4.28.92.

De meest ondankbare plaats ging echter naar Johan Van Grembergen. Johan werd in het kogelstoten bij de M50 vierde met een worp van 10m84. De overwinning ging naar een autoritaire Yves Sneyers (LOOI).

Geschreven door Aiko De Mol | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube