LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

VAL: “Het beweegt snel in de estafetten”

Brussel
05
juni 2007

05/06/07 (Brussel) - Het Belgische 4x100m vrouwenteam geniet een hoogstaande reputatie in het internationale atletiekwereldje. Een Olympische finaleplaats dwingt allerhoogst respect af en kan als locomotief fungeren voor de rest van het nationale estafettewereldje.

… Rest er dan nog de EYOF in Belgrado, waar ook al een meisjesteam het uitstekend doet. Een uitgebreid team trouwens, want twee verschillende viertallen (!) lukten op 1 mei in Oordegem allebei het minimum (47.56).
De A-ploeg kwam er tot 46.51, een B-team tot 47.08. Pinkstermaandag deed het sterkste viertal nog beter op dezelfde locatie in het Putbosstadion: met 46.35 werd een nationaal record verbeterd dat al 13 jaar standhield en dat op naam stond van oa. Kim Gevaert. Lize De Geest, Anne Zagre, Lindsy Cozijns en Corinne Stoffels snelden 9/100sten sneller doorheen de finish dan Gevaerts’ gezellinnen.

Die scholierenluxe zette de selectiecommissie wat aan ’t puzzelen: voeg enkele betere scholieren bij de beste juniores en zo’n team kan waarschijnlijk ook de limiet voor het junioreskampioenschap in Hengelo aan (46.54).

Klik hier om het volledige artikel van de Atletiekliga te lezen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube