Zes medailles in de Hamse veldloop

Hamme
02
februari 2019

De stralende winterzon zorgde voor een pril lentegevoel in deze 28ste editie waar ruim 60 atleten van AC Lebbeke aan de start stonden. Ondanks de sneeuw en de regen lag het parcours er niet al te modderig bij. Al vertoonden de smalle padjes in het bos nog wel de sporen van de voorbije winterprik. De vele bochten en smalle stukken maakten de wedstrijd zeker niet makkelijk.

Bij de eerstejaars benjamins bracht de wedstrijd voor Aiko Engelaar een tiende plaats op. Lien Van Hoorde lukte de 24ste plaats. Anisya Willems kwam als 30ste aan. Twee mooie plaatsen waren er bij de tweedejaars. June De Kempeneer en Rane Maes gingen als 13de en 15de over de meet. Bij de eerstejaars jongens klokte ook Otis Hofman mooi af als 15de.  Arno Vereecken eindigde 41ste.
Vier deelnemers lieten zich inschrijven bij de tweedejaars. Stan Van Mulders, Noah Ateca, Ender Wauters en Ruben Verschuere gingen als 20ste, 28ste, 32ste en 42ste over de eindmeet.

Goud voor Lien bij de pupillen

De eerste medaille was meteen een gouden voor Lien Maetens bij de eerstejaars pupillen. Lieze Vermeir kon nog net een top-10 plaats binnen halen. Verderop finishten Merel Roelands nog mooi 16de. Lila Smismans tikte af op de 22ste plaats net gevolgd door Lore Vermeir. Lien Vermaercke deed de klok stoppen op de 29ste plaats.

De tweedejaars bracht vier atleten in actie. Voor Lore De Proft stopte de tijdsopname op de 14de plaats.  Elena Ateca, Githe Van Mol en Ruth Hiel liepen naar de 30ste, 32ste en 34ste plaats. Arnaud Vermoesen kon beslag leggen op een knappe 12de plaats bij de eerstejaars. Rowan Meunier viel met zijn 11de stek net buiten de top-10. Klaas Legroux en Kobe Van Mulders  legde beslag op de 34ste en 36ste stek.

Zilver voor Laurens bij de miniemen

Bij de eerstejaars veroverde Nora Vereecken de 31ste plaats. Emma Muyshondt kon een mooie 16de stek binnen halen bij de tweedejaars. Wat verder ging de 20ste plaats naar Alessandra Gheorghe en de 28ste naar Fran Jansegers.
Bij de eerstejaars jongens leverde de wedstrijd een knappe 16de plaats op voor Jonas Claeys.  Joppe Van den Borre ging naar huis met de 32ste stek. Laurens Blommaert leverde alweer een knappe prestatie bij de tweedejaars en ging aan de haal met een zilveren medaille. Ook Arthur Vermoesen haalde een fraaie 12de stek binnen. Ward Vermaercke en Mauro Smismans konden de klok doen stoppen op de 24ste en 27ste plaats.

Cadetten en scholieren in top-10

Top-10 was er voor cadette Sara Vercauteren met haar knappe 5de plaats. Larissa Huyck en zus Timea klokten ook mooi af op de 14de en 15de stek. Nienke Van Campenhout, Eline Bervoets en Nona Engelaar kwamen aan als 18de, 21ste en 27ste.
Bij de jongens ging de 26ste plaats naar Xander Cools.

Lotte Van Cante eindigde met haar 5de plaats ruim binnen de top-10 net als Siebe Van Campenhout die als 4de afklokte.
Tristan Blommaert en Tuur Dieleman finishten ook nog knap als 13de en 16de.

Niels en Dieter halen podium korte cross

De zes atleten die voor de korte cross kozen presteerden allen sterk. Niels Slachmuylders en Dieter De Ridder stonden op het podium met zilver en brons. Arne Teck kon beslag leggen op de 6de plaats en eindigde ruim in de top-10. Michiel De Proft ging aar huis als 15de net gevolgd door Tim Dumarey. Glen Braem bereikte de finish als 20ste.

Bo pakt zilver, Hilde brons

Hilde Scholliers zorgde voor een derde bronzen medaille bij de M50. Els Duvivier ging als 5de over de meet.

Bij de senioren dames kon Mariska Tjeersma met haar 9de stek  opnieuw zorgen voor een top-10 plaats in de gezamenlijke uitslagen. Soraya Meert viel er net buiten met een mooie 11de plaats. Nathalie De Ridder, Liesbeth Plas en Eva Dierckens konden aftikken als 14de, 26de en 27ste.

Bo Van Aken behaalde zilver bij de junioren, meteen de zesde medaille!
Steve De Ridder en Kris Van Gucht zorgden nog voor een 14de en 16de stek. Glen Smet, Sigurd Suys en Didier Van Haelemeesch keerden terug uit Hamme met de 28ste, 32ste en 44ste plaats in de gezamenlijke uitslagen.