LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Veldlopen door het water van Bornem

Bornem
19
januari 2014

De jaarlijks georganiseerde veldloop in Bornem trekt elk jaar wel een 900 deelnemers aan. Vorig jaar trotseerden ze nog de sneeuw, nu ploeterden ze zich door heel wat water. Ook AC Lebbeke was van de partij en de vele atleten schudden enkele spannende wedstrijden uit hun spikes.

De Benjamins zorgden onmiddellijk voor opschudding. Sara Vercauter startte in de verkeerde reeks. Ze vertrok als een speer en was duidelijk veel te goed voor de andere deelnemers. Onze supporters probeerden haar nog tot halt te roepen, wat haar deed twijfelen om dan alsnog voor de overwinning te gaan. Met zulke benen had ze ook in haar reeks een mooie plaats gehaald. Daarin behaalde Rhune Vanroose een knappe vierde plaats, iewat later volgde Hannelore Heymans, Ella Heyvaert, Nona Heyvaert en Nienke Van Campenhout.

Bij de Benjamins heren heeft Achilles Vanhaelewijck zich sterk verweerd. Lukas Raemdonck verloor na tweehonderd meter z’n spikes en besloot het dan maar om op  z’n kousenvoeten te doen. Voor z’n plaats in de groep kon hij niet meer strijden, maar hij toonde toch z’n karakter. Met een voetbalwedstrijd in de benen besloot Laurens Blommaert alsnog z’n eerste veldloop te starten. En gelijk had hij: een zilveren medaille was de beloning. Dat belooft! Xander Cools liep in zijn reeks een sterke 27ste stek en maakte zo een gestage progressie.

Bij de pupillen behaalde Hanne Van Weverberg een achtste plaats. Noor Quintelier, Madeleine Raemdonck en Nona Engelaer volgden. De vriendinnen deden hun relaas voor de camera. Bij leeftijdscategorie 2003 behaalde Fien Biesemans een knappe 4de plaats. Even later kwam Emma D’hollander aan, gevolgd door Luca Heyvaert en Jana Roelandt.
Bij de jongens werktte Yoran Kerkshof de 1350m af in 5’36. Tristan Blommaert kwam welgeteld 4” later over de eindmeet, gevolgd door Flor Robijns, D’hondt Jelte, Jan Lecoutere, Michiels Moreel, Jasper Van Den bulcke, Aico Van Grembergen en Seppe Bosman. Een sterk bezet deelnemersveld!

De Miniemen Dames moesten 1910 meter afleggen en Emma Uyttersprot deed dat in 8’22. Lotte Heyvaert volgde en toonde haar strijdvaardigheid. Siebe Vancampenhout liep in Hamme al vooraan en haalde in Bornem tevens een top 6. Depoortere Emiel kwam aan in  7’57, gevolgd door Maxim Vermorgen. Bij de leeftijdscategorie 2001 liepen Van De Maele Benthe, Wannes Theelen en Matthijs Rembert respectievelijk een 14de,  17de en 27ste plek.

Bij de cadetten kwam Lies Quintelier sterk op en moest pas op het laatste wat plaatsen weggeven. Jente Van Campenhout kon na de wedstrijd zelfs nog lachen. Jonas van Biesen haalde een top 10 bij de jongens en Glen Smet liep 13’24 over een afstand van 2990m. De trainer keek tevreden toe.
Bij de scholieren liep Amber Van De Maele een sterke 6de plaats, alsook Caro Vermorgen.

De JSM Dames was Lebbeke  goed vertegenwoordigd. De seniors kwamen als volgt over de meet: Sofie (zonder staartje) en Karolien (met het staartje) De Proft, De Ridder Natalie en Caudron Evelien. Hilde Scholliers kwam als eerste Lebbeekse master over de meet, gevolgd door Ilse De Ridder, D’hondt Katlijn en Els Duvivier. Jolien De Haes kwam als tiende junior over de streep. Bij de heren kwam Glen Braem het veldwerk opzoeken en behaalde zo een 21ste plaats. Ben Quintelier had vorige week nog een hogedruk reiniger als prijs weggekaapt en kwam nu als vierde master over de meet, gevolgd door Geert Bosman, Wim Heyvaert, Sigurd Suys en Jorgen De Wolf. Bij de masters 50+ haalde Jozef Beque een 15de plaats, gevolgd door Eric Follaerts.

Bekijk zeker ons Flickr-album waar we opnieuw bijna 250 foto’ s verzamelden! Met dank aan onze fotografen Lesley Cools en Dick Vanroose.

Geschreven door Bart Raemdonck | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube