LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Verlengde competitiestop t.e.m. 7 mei

Lebbeke
17
april 2021

De Vlaamse Atletiekliga heeft naar aanleiding van de besluiten van het ministrieel overlegcomité besloten om de reeds geldende competitiestop te verlengen tot en met 7 mei 2021.

Als gevolg moeten het BK universitairen in Jambes (SMAC) op 1 mei en de interclubwedstrijden voor cadetten en scholieren op 2 mei worden geannuleerd. Ondanks de richtdatum van 8 mei voor de
eventuele opstart van het “buitenplan” worden ook de interclubwedstrijden voor alle categorieën op 8 en 9 mei geannuleerd. Het BK 10.000m en BK 3000m steeple voor vrouwen, dat gepland stond op 1 mei in Brugge (OB), wordt uitgesteld naar 12 juni en zal plaatsvinden in Gentbrugge (RCG).

Over het Vlaams kampioenschap AC, dat op zondag 16 mei zal plaatsvinden in Lebbeke, werd nog niet gecommuniceerd.

Micromeetings

Van zodra het Ministeriële Besluit, met de concrete uitwerking van de nieuwe maatregelen, beschikbaar is, worden alle opties bekeken om mogelijke alternatieve wedstrijdformules aan te
bieden, zoals bijvoorbeeld micromeetings. Indien het Ministeriële Besluit dit toelaat, volgt hierover de nodige communicatie over de verdere aanpak voor de opstart het zomerseizoen.

Op basis van de huidige maatregelen blijft competitie voor amateursporters nog altijd verboden. Het organiseren van wedstrijden voor elites valt wel nog steeds binnen de uitzonderingsregel. Met het oog op een selectie voor een internationale kampioenschap deze zomer gaat de federatie de nodige inspanningen leveren om wedstrijden voor onze eliteatleten te organiseren, net zoals deze winter. Aangezien de wedstrijden nu outdoor plaatsvinden, hopen we een mooi deelnemersveld bij elkaar te brengen. Maar hiervoor blijven we steeds afhankelijk van de toestemming van het Ministerie van Sport.

Lees bovenstaande bericht na op www.atletiek.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube