LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Provinciale kampioenschappen Jeugd

Lebbeke
25
juni 2011

Vele jonge atleetjes komen in actie in het grijze Gentbrugge.

We begonnen dit jaar aan een PK met verschrikkelijk weer. Regen, wind (pal op kop) en een frisse temperatuur zorgden deze keer dat fantastische prestaties uitbleven. Ondanks dat werd AC Lebbeke toch vertegenwoordigd door 28 atleten op de gloednieuwe piste van Gentbrugge.

De eerste loopnummers van de dag waren de hordennummers en de 150 meter. Op de 60m horden Pup Jongens deed Matthias Kerkhofs het erg goed, vierde in zijn reeks met een tijd van 13.70. Het was pas de tweede wedstrijd voor hem en zal dus nog veel vooruitgang maken in de toekomst. Verder hadden we geen atleten die de horden tot hun mogelijkheden zagen.
Op de 150m hadden we drie Lebbeekse deelnemers, in de regen en tegen een stormwind vlogen onze atleten bijna terug, maar Maithé Rivera (23.86), Ilias De Saedeleir (23.68) en Frederick Tas (21.23) deden het voortreffelijk . Frederick liep overigens de vijfde tijd bij de miniemen jongens.

Onze kampers kwamen intussen ook al in actie. Lars Van Geertruyen was present bij het hoogspringen voor miniemen jongens, met een PR van 1m45 zat een podiumplaats er wel in, dus hopen maar op een goede dag . Jammer genoeg werd hij geveld door de kou en sprong hij maar 1m30 hoog. Zonde, zeker als je achteraf bekijkt dat de provinciale kampioen won met 1m43.

Broer Roel en Joren Blommaert waren ondertussen begonnen met kogelstoten (pupillen). Roel stootte de kogel 7m44 (vijfde plaats) en Joren had een slechte dag en stootte 6m59. Goed voor plaats elf. Vervolgens waren de pupillen dames aan het werk. Met dezelfde kogel als de jongens deed Ann-Sophie Champeaux een gooi naar haar seizoensbeste, en slaagde daar ook in. 5m35 is haar nieuwe PR dat ook goed was voor een achtste plaats. Sophie Vermeiren deed ook mee aan deze wedstrijd en ging net zoals haar clubgenote ook met een PR naar huis, 4m97 en elfde plaats.

Ook Jule Walraevens was aan haar PK begonnen met het verspringen pupillen dames. Het werd niet haar beste wedstrijd – waarschijnlijk geen ochtendmens – maar toch een sprong van 2m91.

Tegen de middag kwamen enkel nog onze miniemen jongens aan. Aster Van Kerckhoven bij het speer- en discuswerpen en Werner Jansegers ook in het discuswerpen. Aster wierp zijn speer 29m15 ver. Goed voor een achtste plaats en prima voor een eerstejaars. De wind speelde ook hier mee voor een goede prestatie boven de dertig meter. In het discuswerpen werd Aster negende met een worp van 19m62. Werner wierp de discus 17m42 goed voor een veertiende plaats.

Hiermee zat de voormiddag erop. Zowel trainers als atleten zochten een droge plaats op om zich voor te bereiden op de namiddag. Om 13u30 uur ging de wedstrijd opnieuw van start, na een voormiddag die ons jammer genoeg geen medailles had opgeleverd, hoopten we in de namiddag toch nog enkele podia te halen.

De sprintnummers 60 en 80m stonden als eerste op het uurrooster. Finales moesten er zeker inzitten zowel bij de benjamins, pupillen als miniemen. Bij de benjamins meisjes hadden we Britt Roelandt. Zij miste net de finale: een negende tijd van 10.64. Bij de benjamins jongens hadden we meer deelnemers. Siebe Van Campenhout liep zijn 60m in 10.16, goed voro de achtste plaats en dus finale. Verder liepen Yoran Kerkhofs (11.09) en Bruce Vermeiren (11.00) ook nog een goeie wedstrijd.

Dan was het de beurt aan de pupillen. Bij de meisjes verschenen vier deelneemsters aan de start. Anne–Sophie Champeaux, de laatste weken in zeer goeie doen, had net als haar trainer Koen Heyvaert op een finale gehoopt. De wind speelde haar echter parten en ze liep de 60 m in 10.01. Drie tienden boven haar PR, en weg finale. Sophie Vermeiren die net als Ann-Sophie ook op kogel en 60m meedeed sprintte naar 10.98 en werd daarmee vijfde in haar reeks. Merel De Pauw werd zesde in haar reeks in een tijd van 11.45. In de laatste reeks 60 m pupillen meisjes hadden we Jule Walraevens die eindigde in een tijd van 10.19.

Craig Elengesa kwam uit in de derde reeks bij de jongens, hij won deze in een tijd van 9.10. Gezien de wind een mooie prestatie die hem ook van een finaleplaats verzekerde. Benthe Van De Maele werd vierde in zijn reeks in een tijd van 10.24.

De miniemen hadden zich ondertussen ook opgewarmd voor hun 80m, en net zoals op de 150m kwamen Maithe, Ilias en Frederick voor uit op de sprint. Maithé zat in een snelle reeks, werd achtste in een tijd van 12.71. Gezien haar “body” en de tegenwind een goed resultaat. Ilias, die nu eindelijk de weg naar de wedstrijden heeft gevonden, eindigde zevende in zijn reeks in 12.63. Met wat meer wedstrijdritme in de benen had dit zeker nog sneller geweest. Dan restte enkel nog de 80m voor Frederick Tas. Met een vijfde tijd op de 150m zat er hier ook wel een finale in, en Frederick stelde niet teleur. Hij liep de zevende tijd van allen 11.38, en dus goed voor de finale.

Rune Vierendeels zorgt voor eerste medaille

Ook de kampnummers waren opnieuw van start gegaan. Hockeybalwerpen voor de benjamins meisjes, met Rune Vierendeels. Een eerstejaars benjamin, maar op training bleek al dat zij over een sterke werparm beschikt. Zoals verwacht zorgde zij voor de eerste Lebbeekse medaille. Zilver dankzij een worp van 21m40. Na de benjamins meisjes was het aan de beurt van de pupillen meisjes, met alweer een Lebbeekse atlete. Merel De Pauw wierp haar hockeybal naar een zeventiende plaats met een worp van 14m37.

De wedstrijden met Lebbeekse atleten volgden elkaar snel op, en de springers waren intussen ook aan hun wedstrijden begonnen. Terwijl Matthias Kerkhofs zich bij het hoogspringen naar een PR van 1m25 sprong (10 cm hoger dan zijn vorige record) werden de sprintfinales gelopen.

Eerst de benjamins met Siebe Van Campenhout met een achtste plaats in de finale: 9.95. Gevolgd door de pupillen met Craig Elengesa die een vijfde plaats haalde in de finale met 9.18. En tot slot had Frederick Tas bij de miniemen moeten aantreden. Door omstandigheden kon Frederick niet deelnemen aan de finale, jammer want nog een snellere tijd dan in de reeksen had er misschien wel in gezeten.

We hadden dus nog maar één medaille, de trainers hadden er al wat meer verwacht, maar sport is vaak onvoorspelbaar. De hoop op een tweede medaille kwam opnieuw van de benjamins. Senne Van Geertruyen trad aan bij het kogelstoten, samen met Bruce Vermeiren. Twee jongens met werperscapaciteiten. Zoals verwacht deed Senne het zeer goed, maar haalde geen medaille. Hij wierp de kogel 8m41, 4cm te kort om een bronzen plak te ontvangen. Bruce wierp de kogel 6m61 ver wat zeker geen slecht resultaat is aangezien hij eerstejaars is.

Het hockeybalwerpen was ook terug op gang gekomen, met drie pupillen jongens. Joren Blommaert was bekomen van zijn mindere kogel- prestatie en werd elfde met 36m50. Roel Van Geertruyen eindigde twintigste met 30m03 en Naoufel el Fetia werd tweeentwintigste met 27m37. Aansluitend kwamen ook de benjamins jongens aan de beurt. Senne, broer van Lars en Roel werd achtste met 28m01. Lars zelf was bezig aan zijn tweede wedstrijd van de dag, samen met Werner Jansegers nam hij deel aan het kogelstoten miniemen jongens. Hij verpulverde zijn PR met maar liefst 70cm en wierp 8m74. Werner bleef wat onder zijn niveau (9m00) met 8m13.

Tweede medaille op afstandsnummers

De 600m en de 1000m waren de volgende nummers, met een heleboel clubgenoten. Bij de benjamins meisjes liep Britt Roelandt een dijk van een wedstrijd. Ze won haar reeks in 2.06.91. Jammer, en zelfs uiterst vreemd, dat zij niet in de snelste reeks mocht starten. Door dit gebeuren werd ze uiteindelijk vierde op 6 tienden van plaats 3. Indien zij in reeks twee was gestart had ze zeker een medaille kunnen halen.
Josse Vannieuwenhuyze en Arne Naudts liepen bij de jongens de 600m. Josse werd zesde in zijn reeks in een tijd van 2.13.66. Arne kon misschien ook wel op het podium geraken (In Aalst had hij de wedstrijd volledig naar zijn hand gezet en was aangekomen in 1.58). Arne begon echter te fel en dat deed hem de das om. Hij eindigde vijfde in 2.01.78. De pupillen jongens stonden daarna klaar om hun 1000 m af te haspelen. Craig Elengesa en Benthe Van De Maele werden beiden zevende in hun reeks in 3.25.86 en 3.43.14.

Zus Amber Van De Maele deed ook mee aan de 1000m. Zij eindigde haar wedstrijd in 3.32.24. Jonas Van Biesen liep bij de jongens naar de vijfde plek in reeks één, in een tijd van 3.32.11. Dries De Smet eindigde nipt tweede in 2.55.38. Slechts 11 honderdsten van goud, en dus een tweede zilveren medaille voor onze club.

Lotte Pollaris kwam voor onze club aan de start voor het laatste loopnummer van de dag. Ze eindigde mooi vijfde in 52.31 op de 300m.

Dan rest ons enkel nog twee uitslagen verspringen die van de miniemen meisjes en benjamins jongens. Liefst zes Lebbekenaren traden op deze nummers aan. Amber sprong 3m90 en werd daarmee achtste. Lotte sprong 3m49 en werd daarmee zestiende. Bij de benjamins sprong Siebe naar een achtste plaats met 3m47, Arne sprong 3m25, Yoran 3m20 en Josse 2m94.

Bekijk hier de foto’ s.

Geschreven door Koen Heyvaert | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube