LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Record aantal deelnemers voor zesde Sportquiz

Lebbeke
23
maart 2015

Voor het eerst lokte de jaarlijkse quiz van onze club meer dan 40 teams naar CC De Biekorf. Bijna 250 mensen gebrand op een glansprestatie, maar vooral naar Lebbeke afgezakt om zich een avond te amuseren.

De quiz was dit jaar al aan zijn zesde editie toe. Tijdens de allereerste editie namen 14 teams deel, gisteren verzamelden liefst 42 teams (3 teams kwamen niet opdagen) voor de zesde editie. Het concept bleef al die jaren hetzelfde. Teams van vijf personen strijden over 16 rondes om de titel.
Tien gewone rondes met 40% sportvragen, 2 overkoepelende rondes, 2 live muziekrondes (waar van één over een wel erg hobbelig parcours ging) en 2 filmrondes leverden opnieuw een winnaar op. Net als de vorige jaren werd het opnieuw een spel op het scherpst van de snee, met slechts enkele puntjes verschil tussen de teams.

De afgelopen twee jaar ging de titel naar “Mighty Maltse Knights”, en ook dit jaar lagen zij lang in pole position om de titel binnen te rijven. In het slot werd het echter nog bijzonder spannend met “Quiz me Nesquick” dat de koppositie nam na 10 gespeelde rondes. Maar als een duiveltje uit een doosje bleek op het eind plots “Wounded Knee” met 127 punten, een gemiddelde van 85%, iedereen de loef te hebben afgestoken. De winnaars van de eerste drie edities mogen zo ook de zesde editie op hun naam schrijven. De winnaars van de laatste twee edities, “Mighty Maltese Knights”, kwamen amper één puntje tekort voor een derde titel. “Quiz me Nesquick” moest vrede nemen met een derde stek. Zij haalden even veel punten als “Mighty Maltese Knights”, maar verzamelden minder punten in de twee overkoepelende ronden. “DNF” en “Pegasusloop Londerzeel – 29 maart” (allen daarheen) vervolledigden de top-5 met respectievelijk 118 en 113 punten.

Er kwamen ook verschillende atletiekteams opdagen. Naast onze buren van Lebbeekse Atletiek Toekomst (LAT), zakten ook teams van AV Lokeren (AVLO), Mechelen (RAM) en Olympic Essenbeek Halle (OEH) af naar Lebbeke. “Oestropower” (AVLO) haalde het nipt van Google United” (RAM) in de atletiekstrijd met een knappe 19e en 21e plaats. “LATletiek.be” volgde op plaats 25, “Olympic Kleurenwiezen Team” eindigde op plaats 33.

De bitterballen, kaasballetjes, garnaalkroketjes en bierplanken gingen vlotjes naar binnen en de drank vloeide rijkelijk. We willen iedereen hartelijk bedanken om mee te komen quizzen!

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube