LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vier keer top-10 op het Vlaams kampioenschap AC

Beveren
18
mei 2015

Vier van de zeven Lebbeekse atleten die naar Beveren afzakten voor het Vlaams kampioenschap haalden uiteindelijk de top-10 in hun discipline. Astrid deed dat op de 1500m, Pieter op de 800m en Riet en Jonas op de 400m.

Medaillehoop Astrid Verhoeven verscheen als eerste aan de start. Zij kreeg echter wel te duchten concurrentie van onder meer Sofie Van Accom (ACHL) en Renee Eykens (KAPE). Dat duo liep ook ruim weg van de verzamelde concurrentie en finishte in 4.17 op de gouden en zilveren plaats. Het brons ging naar Vanessa Scaunet (OEH) die 4.27.51 klokte. Astrid kwam als zevende over de meet in 4.37.48. Volgende week verschijnt Astrid aan de start van de IFAM om er de EK-limiet op de 3000m steeple binnen proberen te halen.

In de eerste reeks van de rechtstreekse finales op de 800m kon Soraya Meert een zesde plaats bemachtigen. Soraya klokte een nieuwe seizoensbese van 2.23.18. De overwinning ging naar Lotte Scheldeman (ADD) die 2.17.14 klokte en zo Yentl Vandenberghe (AVLO) en Sofie Lauwers (RAM) voor bleef.
Bij de mannen klokte Pieter De Maersschalck in de tweede en snelste reeks 1.55.96. Hij eindigde daarmee nog net op een tiende plaats. Aaron Botterman (KAAG) liep in 1.50.96 naar de overwinning. Nicky Coemans (ACKO) en Jochem Vermeulen (KAPE) haalden de tweede en derde plaats binnen.

Op de baanronde, 400m, bij de vrouwen mocht Riet Vanfleteren starten in de derde en snelste reeks. Profatlete Axelle Dauwens (ACME) haalde het hier vlot in een tijd van 53.83. Margo Van Puyvelde (ASVO) klokte de tweede tijd, 56.01, en Isaura Rossaert (ACW) pakte vier honderdsten later het brons. Riet klokte met 58.09 de zevende tijd in haar reeks en de achtste tijd van alle deelnemers.
Ook bij de heren kregen we drie reeksen 400m voorgeschoteld, met in elke reeks een Lebbekenaar. Danny Van Nuffel schoot het eerst uit de blokken in reeks 1. Hij liet 51.63 optekenen en bleef daarmee ruim een halve seconde boven zijn beste seizoenstijd en PR. Ook Aiko De Mol bleef met 51.37 in reeks 2 meer dan een seconde boven zijn beste van het seizoen. In de derde reeks liep Jonas Bogaerts naar plaats 6, en 7e van alle deelnemers, na 49.79. Ook Jonas bleef zo iets boven zijn PR. Vincent Vrijsen (AVT) pakte verrassend de titel voor Stef Vanhaeren (KAPE) en Gerben Van De Voorde (ACW).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube