LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vier zilveren en drie bronzen wissels op PK estafette

Sint-Niklaas
17
augustus 2014

De Lebbeekse delegatie moest het vooral hebben van zijn vele jeugdteams. Maar ook de twee seniorenteams en het masterteam veroverden elk een medaille. AC Lebbeke was zo goed voor vier keer zilver en drie keer brons.

Het eerste kwartet dat de piste aan recreatiepark De Ster op kwam zorgde meteen ook voor de eerste medaille. Catalina Schuddinck, Joke Clynhens, Loike Vierendeels en Luca Heyvaert pakten het zilver in 43.54. Enkel thuisclub ACW was met 42.74 te sterk voor de Lebbeekse miniemen op de 4x80m.

De benjamins en pupillen zetten het programma verder met de 4x60m. Madeleine Raemdonck, Nona Engelaar, Noor Quintelier en Hanne Van Weverberg klokten de 7e tijd bij de pupillen dames. Het viertal was goed voor 40.47. Bij de jongens liepen Aico Van Grembergen, Tristan Blommaert, Arne De Braekeleer en Michiel Moreels naar een vijfde stek in hun reeks. Zij realiseerden een tijd van 42.99. Het tweede pupillenteam van onze club, bestaande uit Jelte D’hondt, Yoran Kerkhofs, Josse Vannieuwenhuyze en Flor Robijns klokte 35.46 en won de tweede reeks. Het viertal pakte daarmee een bronzen medaille, want in de derde en snelste reeks gingen slechts 2 stokjes sneller rond dan die van onze jongens.
Ook onze benjamins meisjes hadden een dergelijk scenario in gedachten. In de eerste reeks liepen zij vlot naar de overwinning. Hannelore Heymans, Kate Clynhens, Nona Heyvaert en Ella Heyvaert liepen met 39.80 slechts een fractie trager dan de 39.69 van RC Gent in reeks 2, waardoor ze zilver mee naar huis mochten brengen. De tweede benjaminsploeg van onze club ging wel in die tweede reeks van start. Paulien Lecoutere, Sara Vercauter, Linn De Smedt en Britt De Smedt klokten een tijd van 42.80 en werden vierde in deze reeks.
Luka Engelaar, Lukas Raemdonck, Xander Cools en Laurens Blommaert liepen bij de jongens 42.46, waarmee ze zesde eindigden in hun reeks.

Slechts twee seniorenteams verschenen aan de start van dit provinciaal kampioenschap. Op de 4x400m en 4x800m bij de heren kregen we Pieter De Maersschalck en Aiko De Mol die zouden dubbelen op deze afstanden. De 4x800m werd vervolledigd door Michiel De Proft en Thomas Caudron. Het kwartet dook onder de 8 minuten en pakte met 7’57.74 het brons.

Voor de jeugd werd het aflossingsgebeuren afgesloten met de 3x600m. De miniemen dames mochten ook hier de spits afbijten. Luca Heyvaert, Loike Vierendeels en Britt Roelandt liepen naar 5’45.41 en de tweede plaats in hun reeks. In de tweede reeks gingen er echter nog 3 teams sneller, waardoor de drie meisjes op plaats 5 uitkwamen.
Onze pupillen meisjes pakten een vierde plaats in hun reeks. Noor Quintelier, Hanne Van Weverberg en Madeleine Raemdonck liepen 6’26.49. De jongens realiseerden een tijd van 6’10.25 en liepen zo naar plaats 3 in hun reeks. Yoran Kerkhofs, Tristan Blommaert en Josse Vannieuwenhuyze zagen reeks 2 echter nog een stuk sneller lopen. Aico Van Grembergen, Jelte D’hondt en Flor Robijns lieten 6’31.03 noteren.
Benjamins Hannelore Heymans, Ella Heyvaert en Sara Vercauter konden met 6’37.40 beslag leggen op het brons bij de meisjes. Ze wonnen de eerste reeks en zagen in reeks 2 enkel AC Zele en AC Waasland sneller gaan. Britt De Smedt, Kate Clynhens en Nona Heyvaert lieten in die tweede reeks 7’26.83 noteren. Bij de jongens waren Lukas Raemdonck, Xander Cools en Laurens Blommaert goed voor 6’49.93.

Onze twee senioren Pieter De Maersschalck en Aiko De Mol hadden intussen voldoende tijd gekregen om uit te rusten. De meeting was immers meer dan een uur uitgelopen wanneer de 4x400m van start ging. Bart Raemdonck en Ben Quintelier vervolledigden het kwartet. Het viertal kwam binnen in een tijd van 3’25.85, waarmee het goed was voor zilver.
Ben en Bart stonden voor een serieuze opdracht, want amper bekomen van hun 400m ging de 4x1500m al van start waar Tommy Van Weverberg en Jan Vierendeels zich bij Ben en Bart voegden om een nieuw clubrecord bij de masters te vestigen. Met 18’37.14 realiseerden ze bovendien de tweede tijd bij de masters.

Onze delegatie moest het zo zonder titels stellen, maar kon wel vier zilveren en drie bronzen medailles mee naar Lebbeke brengen. Daarmee werd ruimschoots beter gedaan dan vorig jaar. In Aalst werden toen 2 zilveren en 2 bronzen medailles gehaald.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube