Vlaams kampioenschap AC

Gent
27
januari 2013

Vijf atleten van AC Lebbeke mochten aantreden op het Vlaams Kampioenschap alle categorieën in de Gentse topsporthal.

De eerste die mocht aantreden was Lize De Geest in de reeksen van de 60m. In de 3e reeks en vanuit baan 6 liet Lize 7”75 afklokken na een wat struikelende start. Ze moest enkel de Nederlandse Janica Babel (7”54) laten voorgaan en wist dus ook een plaatsje in de finale te veroveren.

Niet veel later was het de beurt aan Marijke Van Buggenhout op de 800m. Marijke kreeg een snelle reeks voorgeschoteld maar wist haar karretje goed aan te haken. Na 4 ronden overschreed ze de eindmeet op de 8e plaats in een tijd van 2’22”73 of ongeveer 3 seconden sneller dan haar beste tijd van dit seizoen.
Om 16u was het dan tijd voor de finale van de 60m bij de vrouwen. Lize stond aan de start met de 7e tijd (6e Vlaamse) en moest dus vanuit baan 1 lopen. Door het forfait van Imke Vervaet in baan 2 werd het voor Lize een wat eenzame reeks en werd ze al zeker niet meegetrokken door de toch wel stevige concurrentie in deze finale. Lize kwam opnieuw na precies 7”75 over de finish en werd hiermee 6e Vlaamse. De Nederlandse Jamile Samuel won de wedstrijd in 7”37 voor Eline Berings (7”44) en Justine Desondre (7”57).

Op de 400m meter mochten nog drie van onze atleten in actie komen om ons Vlaams Kampioenschap af te sluiten. Esther Van Poel stond in baan 2 klaar voor haar eerste grote kampioenschap en legde de dubbele baanronde af in een stevig nieuw persoonlijk record van 64”28.

In reeks 3 mocht Riet Vanfleteren een poging wagen om de favorieten in de laatste en snelste reeks te verassen. Na een wat afwachtende eerste ronde in het spoor van Katrijn Boone wist Riet de reeks te winnen in een ook al nieuw PR van 58”15. Hiermee viel ze uiteindelijk net naast het podium want in de laatste reeks liepen nog 3 atleten sneller. Het goud was voor Rani Nagels (54”99) voor Wendy Den Haeze (57”02) en Isaura Rossaert (57”62).

Bij de heren mocht Yoshi Thys nog aantreden op de 400m maar een slippartij op sneeuw die ons de voorbije twee weken heel wat trainingsproblemen opleverde bleek hem in opwarming nog te veel last te bezorgen waardoor hij paste voor zijn wedstrijd.