LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Cedric pakt zilver, Vicky 4e op KvV

Heusden
15
augustus 2013

Cedric Debot kondigde vooraf al aan voor een medaille te willen strijden en ging uitstekend met de zelf opgelegde druk om. Na 2000m over steeple- en waterbakken te springen mocht hij als 2e het podium op om het zilver op te halen.

In het Limburgse Heusden, waar jaarlijks ook de KBC Nacht van de Atletiek wordt georganiseerd, stond dit jaar het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren geprogrammeerd. Robbe Gabriels mocht als eerste de piste betreden in het verspringen bij de cadetten. Robbe lukte een sprong van 5m42, waarmee hem de eerste top-10 plaats van de dag lukte. De medailles waren overigens niet veraf. Marvin Nicque (ACW) was met 6m71 outstanding in zijn categorie, maar de tweede en derde Elias D’Hondt (VS) en Jeroen Gonnissen (AVR) sprongen beiden 5m57. Amper 15cm meer dan de verste sprong die Robbe liet noteren.

De reeksen 100m cadetten jongens gingen van start met Pieter Thomassen. Hij kwam als zesde in zijn reeks over de meet, na 12.69 (+0.3 m/s) maar kon daarmee geen finaleplaats bemachtigen.
Anders gaat het in de 800m finale. Daar mocht Maithé Rivera Armayones in de eerste van twee reeksen van start gaan. Ze kwam als vijfde in haar reeks over de meet na 2.40.81. De reeksoverwinning ging naar Iman Bouwens (HCO) die 2.26.60 klokte. De podiumplaatsen werden echter pas in de tweede reeks uitgedeeld.

In het hoogspringen sprong Vicky Vanden Nest naar de meest ondankbare plaats. Ze eindigde vierde, net naast het podium, met een sprong over 1m55. Winnares Linde Ceyssens (AVT) liet 1m65 noteren. Hanne Van den Broeck (AVLO) en Kaat Hooybergs (VMOL) mochten met beiden een sprong over 1m60 mee op het podium.

Met 5 top-10 plaatsen werd dit een geslaagd Vlaams

Bij cadetten op de 1500m klokte Lies Vercauter een tijd vavn 4.57.25, waarmee ze als zesde eindigde. De titel ging naar Febe Pardaens (ACP) in een tijd van 4.42.58. Justine Tinck (AVLO) en Kamille Vandenberghe (ACME) mochten mee het podium op.
Even later slaagde Jonas Van Biesen er bij de jongens nét niet in om de top 10 te halen. Zijn 4.34.47 was goed voor de 11e stek in een race waar de titel naar Bastiaan Ameryckx (OPW) ging. Bastiaan legde zijn rondjes af in een tijd van 4.14.34. Ruben Quagliara (ATLA) en Lander Verloove (VS) finishten tweede en derde. Dries De Smet die net terug komt uit blessure verscheen nog niet aan de start van dit kampioenschap.

De eerste reeks 200m cadetten jongens werd een strijd tussen Robbe Gabriels en Pieter Thomassen. Robbe haalde het met 26.03 van Pieter die 26.38 noteerde. De jongens kwamen als zesde en zevende over de meet. De reeks werd gewonnen door Jens Franssens (AVT) maar kreeg een ongeldigde rugwind van +2/6 m/s.

Kaat Theelen zorgde voor de vierde top-10 plaats van de dag. Met haar 12.08.68 slaagde ze erin om als 8e over de meet te komen. De titel ging naar Elke Godden (ABES) voor Jana Vandepoele (AVR) en Lissa Van Lent (VOLH).

Cedric Debot mocht het kampioenschap voor de Lebbekenaren met een knaller afsluiten. In onze interviewketting van een goede maand geleden liet hij al weten dat hij een podiumplaats ambieerde. Nu zette hij zijn woorden in daden om. Met 6.30.04 pakte hij het zilver met bijna 4 seconden voor op Simon Verlinden (DCLA). Sebbe Francken (OLSE) was met 6.10.14 goed voor de gouden plak.

Je kan deze meeting live volgen via deze link.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube