LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vlaams kampioenschap cad/schol

Gent
22
januari 2012

Vicky Van den Nest kroont zich tot Vlaams kampioene hoogspringen.

7 Blauw-witte atleten mochten in Gent het Vlaams kampioenschap indoor op gang trekken. Na het provinciaal kampioenschap was dit pas het tweede kampioenschap van dit jaar.

Rani Wauters moest al in de voormiddag aan de slag tijdens de reeksen 60m. Hier liep ze naar een tijd van 8.57, goed voor een vijfde plaats in haar reeks, maar wel een eind boven haar PR van 8.09.

Vicky Van den Nest mocht intussen aan het hoogspringen beginnen. Daar liet ze alle concurrentes achter zich. Met een sprong over 1m59 toonde ze zich de sterkste van Vlaanderen. Lio Mortiers (1m56) en Eline Van Doninck (1m53) mochten als tweede en derde mee het podium op.

400m- sprinters Sara De Kinder, Esther Van Poel en Danny Van Nuffel lieten zich duidelijk inspireren door de goede prestatie van Vicky. Sara finishte derde in haar reeks, in een tijd van 63.55. Esther finishte in 66.78, vierde in haar reeks bij de scholieren. Danny klokte een tijd van 53.02 en eindigde tweede in zijn reeks (6e in totaal). Alle drie liepen ze hun (indoor-) PR.

Sarah Vankerckhoven was de tweede Lebbeekse met medailleambities op dit Vlaams. Zij sprong over 1m59 en eindigde daarmee op een vijfde stek, net naast het podium. Jolien Borghijs van Volharding won met een sprong over 1m72.

Tot slot was er nog Helena Baert die deelnam aan de 200m. Zij werd echter gediskwalificeerd na een valse start.

Alle resultaten kan je hier bekijken.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube