LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vlaams Kampioenschap Masters

Zwevegem
25
september 2011

Heel wat Provinciale en Vlaamse titels voor onze masters te Zwevegem.

In Zwevegem organiseerde AZW het Vlaams én provinciaal kampioenschap bij de masters. Er waren heel wat titels te verdelen, en onze Lebbeekse masters kaapten er een heel hoop van weg.

Els Duvivier beet de spits af. Zij veroverde het brons op de 5000m, door in een tijd van 23.26.06 de finish te bereiken bij de W50. Deze prestatie was eveneens goed voor het zilver op het provinciale kampioenschap. Hilde Scholiers (W45) liep haar 800m in een tijd van 2.41.49. Helaas moest Hilde hier vrede nemen met de vierde plaats op het Vlaams kampioenschap. Ze werd wel tweede Oost- Vlaamse.

Claude Elengesa Salama zorgde voor de eerste gouden medaille van de namiddag. Hij won de 100m bij de M35 in een nieuw clubrecord van 12.27 (0.3 m/s). Daarmee breekt hij het clubrecord dat Jan Vierendeels eerder dit jaar op het Belgische kampioenschap voor Masters liep (12.35). Claude werd uiteraard ook provinciaal kampioen, en bleef liefst 17 tienden voor de tweede. Die tijd en voorsprong hadden een pak beter kunnen zijn. Claude kwam zonder opwarming aan de start na een misverstand omtrent het uur van de start.

Freddy De Ridder kon meteen een tweede goud toevoegen aan de erelijst. Hij sprong 3m16 ver bij de M55, en haalde daarmee de titel binnen. Ook Michael Morret haalde de titel. Hij wist zijn kogel 11m71 ver te stoten bij de M40. Daarmee haalde hij exact dezelfde afstand als Emmanuel Raepsaet, die deelnam in de categorie M35. Even later haalde ook Antoine Van Gucht (M55) goud in het kogelstoten. 11m58 was zijn verste worp, waarmee ook hij twee gouden medailles (vlaams & provinciaal) naar Lebbeke haalde.

Claude nam ook deel aan het verspringen. 5m09 was hier goed voor een derde plaats bij de M35, ook goed voor brons op het provinciaal kampioenschap. Michael Morret voegde daar op hetzelfde moment nog zilver aan toe bij het discuswerpen. 27m44 bezorgde hem bovendien ook de provinciale titel. 34m87 was de afstand die Antoine Van Gucht nodig had om die provinciale titel binnen te halen. Ook hij werd tweede op het Vlaamse niveau.

Met 8 Vlaamse medailles (waaronder 4 titels) en 9 provinciale medailles mochten de Lebbeekse masters meer dan tevreden terug naar huis.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube