Vlaams kampioenschap veldlopen

Hulshout
17
februari 2013

Voor het eerst liet de Vlaamse Atletiekliga de organisatie van een Vlaams kampioenschap veldlopen toe. Hulshout was de locatie van dit allereerste kampioenschap.

Bij de pupillen jonens liep Yoran Kerkhofs naar de 19e stek. Tristan Blommaert finishte als 31e. Simon Derdin (AVZK) ging met de titel lopen bij de pupillen.

Cedric Debot haalde een 17e plaats bij de scholieren jongens. De titel ging hier naar Dieter Kerstens (ADD) die het haalde voor Iwein Bau (FLAC) en Bastien Marinx (SMAC).

Juniore Astrid Verhoeven kwam met als vierde op de meest ondankbare plaats terecht. Louise Carton (HCO), Sara Vande Velde (DUFF) en Jolien Van Hoorebeke (RIEM) liepen naar de podiumplaatsen. Astrid eindigde als eerste van haar geboortejaar ’95. De drie die op het podium raakten, zijn alleen 1 jaar ouder.

Natalie De Ridder nam deel aan de korte cross, waarze op de 13e plek eindigde. Marieken Verhaege (DCLA) liep naar de Vlaamse titel voor Jenna Wyns (VAC).

Alle resulatten kan je hier terugvinden.