LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vlaams zilver voor Astrid, brons voor Riet

Gentbrugge
18
mei 2014

Net als tijdens het provinciaal kampioenschap mochten onze atleten richting Gentbrugge trekken. Astrid en Riet veroverden er toen twee provinciale titels, vandaag stonden ze andermaal op het podium te blinken.

De kleine Lebbeekse delegatie was op voorhand al wat uitgedund. Zowel Jonas Bogaerts (speer) als Danny Van Nuffel (400m) moesten verstek laten gaan met blessures aan de achillespees en de gluteus maximus. De resterende vijf Lebbekenaren stonden echter meer dan hun mannetje.
Lize De Geest zakte al erg vroeg in de ochtend af naar Gentbrugge. Zij liep op de blauwe piste naar de tweede tijd in haar reeks: 12.42. Enkel prof-atlete Eline Berings was met 11.89 net iets sneller dan Lize. De reeks kreeg bovendien een geldige 0.7 m/s rugwind. Het was nog even spannend afwachten of de tijd zou volstaan voor een plaatsje in de finale, maar in de volgende reeksen gingen slechts 5 dames sneller waardoor Lize de 8e tijd klokte en zo in baan 1 van de finale mocht plaatsnemen.

Die finale stond om 15u30 al op het programma. De reeks kreeg -0.7 m/s tegenwind te verwerken deze keer. Sarah Rutjens (RCG) mocht zich na afloop de nieuwe Vlaamse kampioene noemen. Zij liep met 11.85 net iets sneller dan Eline Berings (OLSE) en Orphee Depuydt (HAC). Lize raakte niet goed in haar ritme en klokte de achtste tijd van alle deelneemsters, 12.60.

De finale werd meteen gevolgd door de 1500m waar Astrid Verhoeven de tweede tijd achter haar naam had staan. Deze had ze bovendien helemaal alleen gelopen tijdens het provinciaal kampioenschap. Na een spannende wedstrijd haalde Sofie Van Accom (ACHL) het afgetekend van de rest. Sofie noteerde een tijd van 4:20.52. Astrid kwam als tweede over de meet in een stevig nieuw PR én clubrecord – dat al op haar naam stond – van 4:25.71. Sofie Picavet (AVLO) mocht als derde mee het podium op. Zij liet een tijd van 4:26.36 optekenen.

Ruben Van den Berghe begon intussen aan de verspringcompetitie. Hij liet er één geldige sprong noteren die 6m14 ver droeg. Ruben haalde hiermee een 10e plaats. De overwinning ging naar Mathias Broothaerts (LYRA) met een sprong van 7m79. Wim Marynissen (AVKA) noteerde 7m48 en Bjorn De Decker (WIBO) kon 7m28 laten opmeten.

Op de baanronde waagden Riet Vanfleteren en Aiko De Mol hun kans. Riet mocht in de snelste vrouwenreeks starten en liet zich vlot meeglijden in de reeks. De Finse Anniina Laitinen won de wedstrijd in een tijd van 55.05, maar kwam uiteraard niet in aanmerking voor de Vlaamse titel. Die ging naar Kimberly Efonye (ATLA) in een tijd van 55.19. Charlotte Tahon kwam als tweede over de meet na 55.75. Riet klokte de derde tijd en pakte aldus ook het brons. Haar tijd van 56.35 is eveneens goed voor een nieuw clubrecord bij de senioren.
Bij de heren kon Aiko in reeks 2 van start. Vanuit baan 2 liet hij een nieuwe seizoensbeste optekenen van 51.08. Mathias Sanctorum (FLAC) haalde het in deze reeks na 48.91.

Ruben sloot het kampioenschap af met de 400mH. Hij kwam over de meet na 60.79, en bleef daarmee bijna een seconde boven zijn seizoensbeste. De reeksoverwinning ging naar Tim Rummens (DCLA) met 51.98.

Bekijk hier hoe het live verliep.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube