LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Zilver en brons voor Lou en Tahnee, Glen 4de in de Aalsterse “Priester Daens Vredesloop”

Aalst
17
november 2019

Deze wedstrijd heeft al 9 jaar op de teller. Telkens rond 11 november palmt “Atletiek Land van Aalst” (AVLA) het vredesplein van de carnavalsstad in. Dit jaar kon de organisatie zich verheugen in een heerlijk herfstweer.

vrede

Van iedere inschrijving gaat één euro naar 11-11-11. De rest van de opbrengst wordt verdeeld over andere goede doelen zoals het Priester Daensfonds maar een deel gaat ook naar de werking van de club zelf. De wedstrijd staat overigens volledig in het teken van de vrede. Een betere start- en aankomstplaats dan het Vredesplein kan men dus moeilijk vinden in Aalst. Voor het startschot wordt nog een “Last Post” geblazen.

Straten

Deze wedstrijd is een stratenloop van de zuiverste in zijn soort. 101 bochten, krakkemikkige kasseistroken, betonklinkers, paaltjes, een doortocht in een galerij. …neen niks ontbreekt. Ook de altijd aanwezige geur van Tereos kon je opsnuiven. Maar Aalst zou Aalst niet zijn als de sfeer zou ontbreken. Daar zorgt de muzikale omlijsting voor met onder meer een doedelzakspeler. Ook de vele doortochten op de markt maken het sfeervol.

Podia en top-10

De Lebbeekse AC was niet sterk vertegenwoordigd maar ze zorgde wel voor podiumplaatsen. Op de 800m kidsrun pakte Lou Van Malderen het zilver. Mama Tahnee kaapte het brons weg op de 5 km. Glen stond in deze sterk bezette 10 km knap als vierde op het vredesplein.

Op dezelfde afstand kon Patrick Pianet beslag leggen op de 35ste stek. Voor Chris Schelkens was het een herstelloop na de Brabantse Wal Trail.

Resultaat 800m kidsrun (25 deelnemers)

9 Lou Van Malderen 0:03:01

Resultaat 4.7 km (180 deelnemers)

17 Tahnee Daman 18:35

Resultaat 9.4 km (161 deelnemers)

4 Glen Braem 32:47
35 Patrick Pianet 40:50
114 Chris Schelkens 54:08

Lebbeekse atleten die deelnamen aan dit evenement en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube