LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Niels en Tim veroveren zilver en brons in “Dwars door Ninove”

Ninove
05
mei 2019

Aan de titel lijkt het een Golazo organisatie maar het is wel degelijk AC Vita die deze 36ste editie in elkaar stak. Met ruim 400 deelnemers een behoorlijk succes.

En ook inzake organisatie moet deze wedstrijd niet onderdoen voor de professionele. De atletiekclub laat niets aan het toeval over. Liefhebbers van stadslopen zullen deze wedstrijd overigens zeker weten te appreciëren. Na de start op de atletiekpiste duik je direct het stadscentrum in. In tegenstelling tot andere wedstrijden van dit type is het parcours niet al te bochtig en zijn er geen vervelende keerpunten. Het parcours van 5 km leidt je door de voornaamste centrumstraten van de stad. Maar op het einde krijg je ook nog een mooi stukje van het jaagpad langs te Dender te zien. Voldoende variatie dus om er een aangenaam traject van de maken. En wie er niet genoeg kan van krijgen mag het twee of driemaal afmalen.

AC Lebbeke nam twee medailles mee naar huis. Niels kan een zilveren plak aan zijn collectie toevoegen. Tim kon in de aanloop naar zijn volgende marathon nog een bronzen medaille wegkapen.

Resultaat 5 km (175 deelnemers)

25 Patrick Pianet 21:30
26 Chris Schelkens 21:40
62 Marita Hofmans 26:01

Resultaat 10 km (126 deelnemers)

2 Niels Slachmuylders 32:44

Resultaat 15 km (83 deelnemers)

3 Tim De Ridder 52:07

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube