LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Wat mogen we verwachten van onze masters op het Belgisch kampioenschap?

Deinze
11
juni 2015

Vorig jaar moesten onze Lebbeekse atleten niet ver gaan voor het Belgisch kampioenschap masters. Toen stond er voor het eerst een BK in Lebbeke geprogrammeerd. Dit jaar is het AC Deinze die de organisatie op zich neemt.

Op de 400 meter krijgen we M35 Bart Raemdonck en M45 Jan Vierendeels aan de startlijn. Bart liep met 53.11 dit jaar al de snelste 400 meter van al deze masters. Ook Jan bezet momenteel de eerste plaats op de ranglijst met 54.59. Jan zal ook deelnemen aan de 200m, waar hij met 25.07 de tweede tijd van het jaar achter zijn naam staan heeft op amper 4 honderdsten van nummer 1 Ronny Goovaerts (RAM).

Ben Quintelier neemt de dubbele baanronde voor zijn rekening. Ben liep dit jaar al 2.05.83, wat de zesde tijd is in zijn categorie, de M35. Jozef Becque liep dit jaar nog geen tijd op diezelfde afstand, maar met slechts twee deelnemers bij de M60 valt hij (wanneer hij start) sowieso in de prijzen.
Bij de vrouwen zal Ilse De Ridder bij de W40 starten. Ze liep deze afstand dit jaar nog geen enkele keer. Ook Els Duvivier liep de afstand nog niet, maar zal net als Jozef in de prijzen vallen, gezien er maar twee deelnemers zijn. Els start bij de W55.

In het kogelstoten liet Michael Morret al de derde prestatie van het jaar noteren bij de M45. Hij wierp zijn kogel tot dusver al 11m57 ver. Johan Van Grembergen heeft in diezelfde categorie met 10m16 de vijfde prestatie van het jaar achter zijn naam staan.
Bij de dames tracht Lucie Fieremans een medaille te bemachtigen bij de W55. Dit jaar nam ze nog niet deel aan het kogelstoten of discuswerpen, waar ze ook aan deelneemt.

Ilse De Ridder combineert haar 800m met het speerwerpen. Daar lukte ze tot nu toe de derde W40-prestatie van het jaar met 20m77.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden. Voor het uurrooster klik je hier.

Zondag volg je alles live via deze link.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube