LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Weinige Lebbekenaren presteren uitstekend in Stekene

Stekene
08
december 2013

Atletiekclub Volharding organiseerde in Stekene naar goeder gewoonte opnieuw haar jaarlijkse veldloop. Deze stond niet op de clubplanning, maar dat weerhield 5 geharde crossfanaten niet naar de Nederlandse grens af te zakken.

Benjamin Arthur De Smet was één van hen. Arthur liet zich laatst in Oudenaarde al opmerken met een uitstekende 12e plaats op 71 deelnemers. Nu deed de jongeling nog beter. Arthur overschreed de finishlijn als 6e en kwam slechts 9 seconden tekort voor brons.

Bij de senioren dames ging de overwinning naar Julie Van De Velde (FLAC) voor Natalie Ameloot (RCG) en Katrijn Vande Riviere (RIEM). De enige Lebbeekse atlete in het pak was Natalie De Ridder. Zij legde de wedstrijd af in 21.36 en eindigde zo op een 22e plaats.

Verder verschenen er drie masters aan de start. Tommy Van Weverberg liep dit seizoen al meerdere ereplaatsen bij elkaar, en nestelde zich nu ook weer knap in de top 10. Hij finishte 9e in een tijd van 22.56, net na Tom Van Hooste (AVLO).
Sigurd Suys en Eric Follaerts eindigden op plaatsen 49 en 60. Sigurd deed 27.48 over de wedstrijd. Eric vervolledigde ze in een tijd van 29.03.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube