LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Welke Lebbekenaren verschijnen zaterdag aan de start van het KvV AC?

Beveren
13
mei 2015

Vorig jaar konden onze Lebbekenaren, onder aanvoering van Astrid en Riet, twee medailles veroveren op het Vlaams kampioenschap alle categorieën. Wat kunnen onze 7 geselecteerde atleten dit jaar in Beveren presteren?

De baanronde is het populairste nummer bij de blauw-witte atleten. Jonas Bogaerts, Aiko De Mol en Danny Van Nuffel wisten zich te selecteren bij de mannen. Riet Vanfleteren mag zich opmaken voor een rondje bij de vrouwen. Jonas klokte dit jaar al de snelste Lebbeekse tijd: 49.40. Tevens goed voor de 9e inschrijvingstijd. Aiko liep tijdens de Beker van Vlaanderen een tijd van 50.18 en Danny Van Nuffel liet tijdens het BK studenten 50.85 optekenen. Het wordt uitkijken of het drietal onder de 50 seconden geraakt.
Riet pakte vorig jaar nog brons op dit kampioenschap, klik hier voor het verslag. Dit jaar bolde ze tijdens de Beker van Vlaanderen naar 57.29. Riet schreef zich echter in met haar tijd van vorig jaar, 55.82, wat de derde inschrijvingstijd is.

Op de 800m zal Pieter De Maersschalck van de partij zijn. Zijn 1.54.57 op de BvV in Sint-Niklaas is de tiende inschrijvingstijd. Bij de vrouwen is Soraya Meert van de partij. Zij heeft met 2.24.87, ook gelopen tijdens de beker in Lier, de 21e tijd staan.

Daarnaast wordt het ook uitkijken naar Astrid Verhoeven. Zij veroverde vorig jaar het zilver in Gentbrugge, klik hier voor het verslag. Ook dit jaar heeft ze de tweede tijd achter haar naam staan: 4.23.02.

Alle deelnemers kan je hier terugvinden. Voor het uurrooster klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube