LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Gaat het wereldrecord MixRelays van AC Deinze voor de bijl?

Lebbeke
29
augustus 2014

Morgen staan de tweede MixRelays op het programma van onze open meeting. Vorig jaar vestigde AC Deinze er met 2'04.70 een nieuw wereldrecord op de 1000m lange wisseltocht. Komt er dit jaar iemand in de buurt van die tijd?

De MixRelays worden morgen voor het eerst op gang geschoten met enkele wissels voor de jongsten. Benjamins en pupillen kunnen hun hartje ophalen op een gemengde 4x60m, miniemen doen dat over de 4x80m. De regels blijven echter hetzelfde. Op plaatsen 1 en 3 dienen 2 meisjes te worden geposteerd terwijl op posities 2 en 4 een jongen moet plaatsnemen.

Op het programma van de meeting zelf staan onder andere 3 sprintnummers (100m, 200m en 400m), maar ook de 3000m en de mijl die beiden van haaswerk worden voorzien. Kampers kunnen zich uitleven in het kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, verspringen en hoogspringen.

In het naprogramma is het uitkijken of iemand in de buurt geraakt van het wereldrecord dat AC Deinze vorig jaar vestigde. Hanne De Ruyck, Angelo De Bruyne, Marlien De Jans en Nolan Van den Oord vochten toen een spannende strijd uit met een gemengd team van AC Meetjesland/AC Waasland. Deinze klokte toen 2’04.70, waar en Nicasina Rossaert, Michael Rossaert, Isaura Rossaert en Christof Pieters slechts 8 honderdsten moesten toegeven.

Ook bij de jongeren zijn er al enkele records gevestigd. De te kloppen tijd bij de scholieren bedraagt 2’30.04 en bij de cadetten zelfs 2’26.00. Bij de M35 is 2’30.11 de te kloppen tijd, terwijl AC Herentals met 2’18.26 een zeer scherpe tijd neer wist te zetten bij de M40.

Meer informatie kan je hier terugvinden. Ons Facebook-event kan je op deze pagina terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube