LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Wist je dat… AC Lebbeke ooit een duivenshow organiseerde?

Lebbeke
18
februari 2015

AC Lebbeke bestaat deze maand 60 jaar. Om dat te vieren zullen we de komende weken enkele oude artikels en leuke weetjes oprakelen. We beginnen met een wel erg speciale organisatie 35 jaar geleden.

AC Lebbeke bestaat sinds 1 februari 2015 exact 60 jaar. Al die jaren leverden heel wat leuke foto’s, artikels en weetjes op om op terug te blikken. Op zondag 23 november 1980 organiseerde onze club een duivenshow. De plaatselijke krant “De Voorpost” gaf toen volgend artikel uit:

Op zondag 23 november organiseert de Lebbeekse atletiekklub een duivenshow in de lokalen van het H. Maagdcollege (Broederschool) hoek Poststraat – Laurierstraat. Meer dan 200 duiven zullen er tentoongesteld worden met aanvang te 11 uur. De meest gekende liefhebbers uit de omgeving zullen er hun kampioenen ten toon stellen. Vanaf 14 uur is er verkoop van bons voor jonge duiven 81′ geschonken door de tentoonstellers. De toegang is gratis en bovendien krijgen alle bezoekers een gratis lot waarmee prijzen te winnen zijn waaronder; duivenkevies en bons voor jonge duiven. De trekking heeft plaats onmiddellijk na de verkoop. Verder zal er aan de aanwezigen een filmvoorstelling worden aangeboden zodat we van een duivendag mogen gewagen en waarop ieder liefhebber dan ook verwacht wordt. ANDRE.

Klik hier om het origineel te bekijken.

Alle artikels met betrekking tot de geschiedenis van onze club kan je hier terugvinden. Onze volledige geschiedenis kan je hier nalezen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube