04
maart 2012

Robbe Neyns wint in Opwijk, Britt Roelandt haalt zilver.

In Opwijk organiseerde een onderafdeling van VAC (Vilvoorde AC) een cross, de AVV Volkscross. Heel wat Lebbekenaren zakten af naar het nabijgelegen Hof ten Hemelrijk.

Bij de benjamins meisjes bleven Madeleine Raemdonck, Tullah Dalle en Ella Heyvaert dicht in elkaars buurt. Ze eindigden dan ook 12e, 13e en 14e. Nina Cooreman eindigde in dezelfde reeks 32e, Nienke Van Campenhout werd 41e. Bij de benjamins meisjes van geboortejaar 2003 was Gitte Neyns de enige Lebbeekse deelneemster. Zij eindigde op een 21e stek. Ben Vandevoorde was de eerste die een top-10 plaats kon behalen voor onze club. Ben eindigde tiende. Yoran Kerkhofs finishte als 14e. Niels Dery finishte als 17e, Aico Van Grembergen werd 22e en bleef daarmee net voor Arne De Braeckeleer (23e).

Bij de pupillen meisjes (’01) zorgde Britt Roelandt voor de eerste medaille van de dag. Lisse Thyssen (VOLH) bleek zoals al bijna het hele seizoen te sterk, maar Britt kon de andere atletes afhouden en mocht zo de zilveren medaille aan het podium gaan ophalen. Mout Caudron eindigde 16e in deze reeks. Emma Vannieuwenhuyse finishte 15e bij de oudere pupillen. Siebe Van Campenhout strandde in het zog van de podiumfavorieten bij de pupillen van 2002. Hij werd vijfde. Tibo Van Assche volgde niet veel verder op een 9e plek. Dylan Veekmans en Maxim Vermorgen werden 26e en 27e. Ook bij de één jaar oudere pupillen bleven twee atleten in elkaars buurt: Benthe Van De Maele en Wannes Theelen eindigden 6e en 7e.

Matthias Kerkhofs was de enige pupil (’00) bij de jongens. Hij noteerde een 19e plek. Ook bij de pupillen van 1999 was er slechts één Lebbeekse deelnemer: Jonas Van Biesen op een 11e plaats. Bij de cadetten finishte Amber Van De Maele als 12e. Kaat Theelen volgde haar op een 16e stek. Maithe Rivera Armayones en Liesbeth Steemans eindigden 22e en 24e. Bij de scholieren meisjes finishten Kaat Paternoster en Jolien De Haes als 14e en 17e.

Hilde Scholiers eindigde achtste bij de masters vrouwen. Els Duvivier finishte als 12e. Bij de heren eindigde Jan Moens op een 12e plaats. Kris Vannieuwenhuyse werd 23e.

Karolien De Proft was de enige seniore aan de start. Zij eindigde op een zesde plaats. Joachim Pelicaen voegde daar bij de heren nog een top-10 plaats bij door exact 10e te eindigen. Kris Van Gucht eindigde op een 12e stek. Bij de junioren haalde Robbe Neyns de enige Lebbeekse overwinning binnen.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.