LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Junioren plaatsen zich dankzij Belgische titel cross voor de Europabeker van 2017!

Wachtebeke
15
maart 2016

Zondagnamiddag volgde er nog schitterend nieuws vanop het Belgisch kampioenschap cross. Onze junioren heren wonnen de interclubcompetitie en mogen zo volgend jaar deelnemen aan de Europabeker cross voor clubs.

Onze junioren wonnen onder aanvoering van Dries De Smet (4e plaats) het klassement bij de jongens. Arne Van Opstal en Gaethan Van Laethem lukten met een 21e en 23e plaats ook beiden erg hoge klasseringen. Vik Boon kwam als 64e over de meet.
Het klassement wordt opgemaakt door de plaatsen waarop de drie beste atleten van elke club finishen op te tellen. Voor AC Lebbeke was dit dus 4+21+23 of 48 punten. Dat waren er 10 minder dan RC Gent en 13 minder dan ATAC.

Onze junioren plaatsten zich zo voor het eerst voor de ECCC, de European Champion Clubs Cup Cross Country. Tijdens deze wedstrijd nemen de beste clubteams van Europa het op 5 februari 2017 tegen elkaar op. Een locatie voor dit evenement is nog niet bekend. Vorig jaar vond de wedstrijd plaats in het Turkse Kastamonu.

Senioren dames nét niet naar Europa

De senioren dames kwamen één luttel puntje tekort om de overwinning in het klassement binnen te halen. Enkel AV Toekomst konden de Oost-Vlaamse interclubkampioenen van onze club kloppen. Zij zagen aldus wel erg nipt een plaatsje op de ECCC aan hun neus voorbij gaan.

Ook onze pupillen meisjes deden het voortreffelijk. Zij verzamelden 85 punten en werden tweede in het interclubklassement. Enkel AV Lokeren deed beter. Onze pupillen jongens lukten een 12e plaats.

AC Lebbeke zesde in algemeen klassement

In de algemene interclubrangschikking haalde AV Toekomst het van Daring Club Leuven Atletiek en RC Gent. Ook AV Lokeren en Olympic Essenbeek Halle bleven onze club nog net voor. Rieme, KAAG, FLAC en AZW maakten de top-10 compleet.

De volledige ranglijst bekijk je hier. Het volledige verslag van het Belgisch kampioenschap kan je hier terugvinden.