Acht keer Lebbeeks eremetaal in Zele

Zele
28
november 2016

Een gouden medaille, twee zilveren en vijf bronzen. Dat zijn de knappe prestaties die onze Lebbekenaren konden voorleggen in de cross van Zele. Siebe Van Campenhout was de enige Lebbekenaar die een overwinning liet optekenen.

Lize Vermeir, Lila Smismans, Lin Van Esbroeck en Lore Vermeir. Heel wat benjamins stonden klaar om het veld in te duiken iets na het slaan van het middaguur. Lize finishte op plaats 8, Lila lukte een 16e plaats, Lin werd 17e en Lore 20e.
Tweedejaars Ruth Van Weverberg lukte een zevende stek. Dieuwke Van Campenhout werd 17e en Ruth Hiel 24e.

Ook bij de jongens werden er mooie prestaties geleverd. Jarne Muyshondt lukte een negende plaats. Tweedejaars Yarno Hendrickx eindigde elfde in zijn categorie. Wout Cools werd 15e en Chyano De Haeck finishte als 30e.

Laurens lukt zilver, Zina pakt brons

Pupille Zina Looverie zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Zina lukte een derde plaats. Kato Van Damme eindigde 19e en Nora Vereecken 30e. Tweedejaars Zina Hendrickx en Emma Muyshondt lukten een 11e en 13e plaats.

Bij de jongens kwam Stian Maes als enige eerstejaars aan de start. Hij lukte een 25e plek. Bij de tweedejaars was er zilver voor Laurens Blommaert. Toon Van Esbroeck eindigde 16e, Lukas Raemdonck 20e, Stef Pieters 31e en Mauro Smismans 38e.

Zilver voor Noor, Madeleine mist nipt brons

Minieme Sara Vercauter viel nipt naast het podium bij de miniemen. Zij finishte als vierde. Hannelore Heymans liep naar de zestiende stek, Nienke Van Campenhout werd 23e, Louise Van der Perre 28e, Nona Heyvaert 32e, Ella Heyvaert 33e en Paulien Lecoutere 34e.
Tweedejaars Noor Quintelier liep naar een zilveren plaats. Madeleine Raemdonck moest vrede nemen met de ondankbare vierde plaats na een spannende sprint voor de medailles. Hanne Van Weverberg lukte plaats 15, Nona Engelaar werd 31e.

Bij de jongens liep Jarne Van Damme naar een 16e plaats. Wouter De Bolle eindigde 29e.

Siebe beste cadet, Florence bronzen scholiere

Cadettes Britt Roelandt en Emma D’Hollander zetten met een vierde en zesde plaats knappe resultaten neer, maar konden nét geen podiumplaats binnenrijven. Femke Smet finishte op plaats 17.
Siebe Van Campenhout eindigde als eerste op het podium. De cadet liep naar de overwinning en bleef onder andere ploeggenoten Tristan Blommaert (16e), Tuur Dieleman (21e), Maxim Vermorgen (32e) en Jan Lecoutere (34e) voor.

Ook scholiere Florence Van Laethem viel in de medailles. Zij behaalde een bronzen medaille. Laura Stuyck en Jente Van Campenhout eindigden op plaatsen 6 en 13.
Bij de jongens liep Nio De Backer naar plaats 12. Glen Smet lukte een 17e plek.

Bij de junioren miste Jonas Van Biesen nipt het podium. Hij eindigde op plaats vier.

Brons voor Gaetan en Delphine bij de senioren

In de 2700m lange korte cross kon Gaetan Van Laethem een bronzen medaille veroveren. Arne Teck lukte plaats 11, Peter Van Damme werd 16e, Ruben Van Den Berghe 24e, Jan De Maersschalck 27e en Pieter De Maersschalck 28e.

Op de lange cross bij de senioren dames luket Delphine Van Laethem een derde stek. Lotte Hellinckx behaalde een mooie vijfde plaats, Natalie De Ridder eindigde achtste, Sofie De Proft werd 11e en Joke Van Den Haesevelde werd 21e.

Bij de heren lukten zowel Adriaan Van Buggenhout als Tim De Ridder een plaats in de top-10. Adriaan eindigde zevende, Tim werd tiende. Kris Van Gucht kwam als twaalfde over de meet.

Sterke masters halen resem top-10 plaatsen

Els Duvivier eindigde op een vierde plaats bij de W50.
Een tweede reeks dames (W35) werd later op de dag gelopen. Hier lukte Ilse De Ridder een negende plaats. Ilse Saerens werd 10e, Katlijn D’Hondt 13e.

Bij de heren waren Ben Quintelier, Tommy Van Weverberg en Steve De Ridder opnieuw van de partij. Zij waren allen voorin te vinden. Een derde plaats voor Ben, een vierde voor Tommy en een zesde voor Steve. Dannie Van Campenhout kwam als 15e over de meet, Wim Van de Maele eindigde 31e.