LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

5 sterke prestaties op BK AC, Riet naar finale

Brussel
26
juli 2014

De eerste dag van het Belgisch kampioenschap werd er eentje onder een blauwe hemel, met mooie temperaturen en de ideale rugwind. Onze vijf aanwezige sprinters konden dus in optimale omstandigheden hun wedstrijden aanvatten.

De dag begon voor de Lebbekenaren met de 400m. Brussel is de piste bij uitstek om een 200m of 400m te lopen door de beschutte ligging (door het stadion) en de zachte bochten. Riet Vanfleteren was de eerste die kon profiteren van deze omstandigheden. Ze liep in de allereerste reeks naar een derde plaats in een tijd van 56.34. Daarmee bleef ze net geen 3 tienden boven haar record en werd het nog tot de laatste reeks bang afwachten of ze een stekje bij de beste 9 voor de finale kon afdwingen. Dat lukte ook, en dus kan Riet zich morgen opmaken voor een tweede 400m.

Onze mannen kregen beide een Borlée voor zich. In de eerste reeks kreeg Aiko De Mol liefst drie leden van de 4x400m voor zich. Jonathan Borlée (WS) in baan vier, Will Oyowe (CABW) en Antoine Gillet (RESC) elk een baan hoger. In het zog van deze atleten kon Aiko knap naar een nieuw persoonlijk record van 50.00 lopen, liefst 9 tienden sneller dan zijn vorige besttijd. Hij eindigde daarmee op een 8e plaats in zijn reeks. Jonathan Borlée klokte 45.47.
Tweelingbroer Kevin Borlée (WS) ging een baantje hoger dan Pieter De Maersschalck van start in de tweede reeks. Samen met de Zweed Johan Wissman maakte hij er een snelle reeks van. Het duo klokte respectievelijk 45.37 en 45.93. Pieter liep in hun spoor naar een zevende plaats in de reeks en een nieuwe seizoensbeste van 49.77. Daarmee duikt hij bovendien al voor het vijfde seizoen op rij onder de 50 seconden.

Lize De Geest, Sam Vanfleteren en Jonas Bogaerts waren onze geselecteerde korte sprinters voor dit BK. Jonas moest op voorhand al forfait geven voor de 200m nadat hij eerder deze week een hamstringblessure op training opliep. Hij komt morgen wel nog in actie tijdens het speerwerpen. Lize en Sam verschenen aan de start van de 100m. Lize kende in de tweede van vier reeksen een uitstekende start en kon zelfs bijna 60m lang Olivia Borlée (WS) voorblijven. Lize klokte af na 12.41 (+1.1m/s) en evenaarde daarmee haar seizoensbeste.

Bij de mannen kroop Sam in baan drie in de blokken tegen onder andere Damien Broothaerts (RESC) en Vlaams kampioen Klaas Huwel (ASVO). Sam kwam als zesde over de finish na 11.21 (+1.8m/s). Hij bleef daarmee 5 honderdsten boven zijn persoonlijk record. De reeksoverwinning ging naar Damien in een tijd van 10.57.

Filmpjes van alle wedstrijden kan je hier terugvinden. Voor de twitterberichten klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube