LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Astrid 30e van Europa in Belgrado

Belgrado (SER)
08
december 2013

Astrid Verhoeven nam voor het eerst deel aan een Europees kampioenschap. Op een kort en snel parcours zonder veel bochten stond Astrid knap haar mannetje, waardoor ze op een 30e stek finishte.

Eerste Belgische juniore in Belgrado werd Louise Carton die de 4 kilometer lange omloop aflegde in een tijd van 13.50. Astrid bleef met 14.02 dicht in de buurt van Louise en kon als 30e over de meet komen van haar allereerste kampioenschap.
Emelia Gorecka van Groot Brittannië won de wedstrijd met 10 seconden voorsprong op de Poolse Sofia Ennaoui. Marusa Mismas uit Slovenië kan een bronzen medaille op haar erelijst noteren.

Bij de junioren heren viel België zelfs meteen in de medailles. Isaac Kimeli (OEH) pakte er het zilver na een spannende strijd met de Turk Ali Kayi. Met Steven Casteele op een negende plaats had ons land zelfs nog een tweede atleet in de top-10.
Bij de U23 vrouwen gaf Zenobie Van Gansbeke (ACME) op. Pieter-Jan Hannes (OLSE) deed zelfs nog beter dan Isaac Kimeli. Pieter-Jan controleerde de wedstrijd bij de U23 heren goed en liep in de laatste 500m weg van alle tegenstand om zo de Europese titel te veroveren.

Ook bij de senioren volgden er nog schitterende prestaties. Zo finishte Almensch Belete (VAC) 6e bij de dames en pakte Jeroen D’Hoedt (OEH) net geen medaille bij de heren. Abdi Bashir en Koen Naert vervolledigden het Belgiche succes door op plaatsen 8 en 9 te eindigen. Geen enkel land eindigde met meer atleten in de top-10. België pakte logischer wijze dus ook het zilver in het landenklassement bij de heren.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube