x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieƫn. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

BK CAD/SCHOL: Luca pakt brons op de 200 meter

Kessel-Lo
za 08 september 2018

Het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren, over twee dagen gespreid afgewerkt in Kessel-Lo, werd meteen een succes voor onze club. Luca Heyvaert veroverde als eerstejaars scholiere het brons in de 200 meter.

Als eerste aan zet op deze tweedaagse Belgische kampioenschappen: scholiere Loike Vierendeels. Loike trok op missie om haar bronzen medaille van 2017 in de 400mH te verdedigen. Ze begon alvast goed door zich in een uitstekende 66.91 te plaatsen voor de finale van zondag. Ze eindigde tweede in haar reeks met deze tijd en mocht verder met de beste verliezende tijden.

In de 400 meter zonder hindernissen kon cadette Timea Huyck zich niet van een finaleplaats verzekeren. Toch kan Timea terugblikken op een uitstekend kampioenschap, want met 63.74 knabbelde ze een stuk van haar PR dat op 64.39 stond.

In de 1500 meter verschenen Noor Quintelier en Madeleine Raemdonck aan de start. Noor liep in de eerste reeks naar plaats 11 en 5:23.11. In reeks twee ging het nog een stuk sneller. Madeleine kwam er tot een 10e plaats in een tijd van 5:02.66.

Luca pakt brons in de 200m

Ook Luca Heyvaert moest zich door de reeksen een weg richting de finale werken. Bij een stevige -2.3 m/s tegenwind liep Luca met de snelste verliezende tijd richting een plaats bij de beste acht. De klok stopte op 25.69.

In die finale, iets later op de dag, stond er een stuk minder tegenwind (-1.2m/s). Luca pakte met 25.58 sterk de bronzen medaille. Enkel Liefde Schoemaker (MOHA) en Janie De Naeyer (HAKI) bleven haar voor. Ook vorig jaar was Luca, toen als cadette, al goed voor brons op het Belgisch kampioenschap.

Timon 5e in het polsstok, Rune 9e met de kogel

Ook in de kampnummers presteerden onze atleten voortreffelijk. Rune Vierendeels lukte een plaats bij de beste 10 atleten van dit land. Rune wierp haar kogel 10m08 ver en eindigde zo negende bij de cadetten meisjes.

Vlaams kampioen polsstokspringen bij de cadetten, Timon Van Damme, kon geen medaille veroveren op dit BK. Met een sprong van 3m50 bleef hij tien centimeter onder zijn PR en 20 centimeter verwijderd van plaats vier. Timon werd uiteindelijk vijfde.

Op de tweede dag van dit kampioenschap mag Loike Vierendeels haar opwachting maken in de finale van de 400mH. Alle andere deelnemers kan je hier terugvinden.
Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen