Luca (100m) en Loike (400mH) lopen finale op BK scholieren

Kessel-Lo
09
september 2018

In Leuven stond zondag de tweede dag van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren op het programma. Eén dag eerder wist Luca Heyvaert al het brons te veroveren in de 200 meter voor scholieren. Vandaag kwam zij opnieuw in actie, alsook Siebe Van Campenhout en Loike Vierendeels.

100m: Finale en PR voor Luca

Scholiere Luca Heyvaert moest zich net als gisteren via de reeksen voor de finale zien te plaatsen. Ook net als gisteren: een stevige tegenwind van liefst -2.6 m/s. Luca lukte ondanks die tegenwind een tijd van 12.70. Daarmee bleek ze tot op één duizendste van een seconde even snel te hebben gelopen als een andere deelneemster. Na beraad van de jury werd beslist om beide atletes van start te laten gaan in de finale. Gezien de piste tien banen in het rechte stuk telt, konden negen atletes hun opwachting maken.

In die finale, die amper twee uurtjes later werd afgewerkt, kon Luca een stuk sneller gaan. Bij windstilte stopte de klok deze keer op 12.42, of 8 honderdsten beter dan haar persoonlijk record van begin dit jaar. Ze behaalde bovendien een zevende plaats.

Finale voor Loike, Siebe wint plaatsjes

In de 1500 meter ging Siebe Van Campenhout samen met één jaargenoot als enige eerstejaars van start. Siebe kon desondanks de laatste inschrijvingstijd achter zijn naam te hebben staan een knappe dertiende stek uit de brand slepen. Hij finishte in een tijd van 4:20.26, vier seconden boven zijn persoonlijk record.

Loike Vierendeels plaatste zich gisteren in de voormiddag al voor de finale van zondagavond. De scholiere moest van start gaan in baan één. In de tweede bocht rukte Loike mooi op naar plaats vijf, om uiteindelijk te finishen in een tijd van 67.18. Op de laatste horde kwamen nog twee deelneemsters over haar zodat plaats zeven haar ten dele viel.

Het verslag van de eerste dag kan je hier terugvinden.