LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Bo Van Aken en Astrid Verhoeven pakken brons, Dries De Smet mist nipt medaille

Wachtebeke
14
maart 2016

Afgelopen weekend zorgden scholier Bo Van Aken en belofte Astrid Verhoeven voor twee medailles op het Belgisch kampioenschap cross in Wachtebeke. Dries De Smet greep met een vierde plaats nét naast de prijzen.

De Lebbeekse benjamins meisjes doken al vroeg op de middag het veld in. Zij lopen in team en kwamen als 33e over de meet. Onze jongens lukten een 27e stek.

Bij de pupillen dames was Emma Muyshondt goed voor een 60e stek, Zina Hendrickx volgde op plaats 62. Tweedejaars Rhune Vanroose zorgden voor een zeer sterke 11e plaats. Sara Vercauter maakte met een veertiende plaats het feestje compleet. Louise Van der Perre kwam als derde Lebbeekse op plaats 70 over de meet.
Laurens Blommaert was de beste Lebbekenaar bij de jongens. Hij liep naar plaats 17. Toon Van Esbroeck lukte een 46e stek, Lukas Raemdonck werd 66e. Miel Baeyens eindigde 61e bij de tweedejaars. Remco Looverie volgde op een 86e stek.

Minieme Noor Quintelier kon de 24e plaats opeisen. Tristan Blommaert liep naar plaats 59.
Ook bij de cadetten geen medailles, maar wel enkele knappe prestaties. Laura Stuyck eindigde op de 28e plaats. Maxim Vermorgen eindigde als 56e.

Bo met brons, Dries nét niet

Jente Van Campenhout lukte een 50e plaats bij de scholieren dames. Tweedejaars Lies Quintelier eindigde op een 23e stek.
Eerstejaars scholier Bo Van Aken eindigde derde. Hij moest enkel Tim Van De Velde (DUFF) en Antoine Senard (SER) voor zich dulden. Jonas Van Biesen finishte als 47e.

Junior Dries De Smet kwam amper één seconde tekort voor een bronzen medaille. De prijzen gingen naar drie Waalse atleten: Guillem Pennewaert (USBW), Oussama Lonneux (RFCL) en Clement Deflandre (HERV). Arne Van Opstal en Gaetan Van Laethem finishten als 21e en 23e. Vik Boon kwam als 64e over de meet.

Onze junioren plaatsten zich dankzij hun sterke prestaties voor het Europese club kampioenschap cross van 2017. Lees hier verder.

Astrid derde belofte

Astrid Verhoeven wist beslag te leggen op de achtste stek en eindigde als zevende Belgische. Bovendien kon ze beslag leggen op het brons bij de beloften na kampioene Louise Carton (ACME) en Charlotte Dewilde (DCLA). Na Astrid zorgden ook Sofie De Proft (22e) en Delphine Van Laethem (27e) voor knappe noteringen.

Op de korte cross voor de senioren dames slaagde Soraya Meert erin een 30e plaats te realiseren. Bij de heren lukte Niels Slachmuylders een 45e plaats.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube