Blauw-wit besluit een sterke zomer met 46 medailles op kampioenschappen

Lebbeke
05
oktober 2015

In 2015 haalden onze atleten 18 titels binnen, maar wisten ze ook 16 keer met het zilver naar huis te komen en 12 keer brons te veroveren. Alles samen goed voor een totaal van 46 kampioenschapsmedailles!

Tijdens de allereerste grote wedstrijd van het zomerseizoen was het al drie keer prijs. Onze atleten haalde drie provinciale titels, 5 zilveren en 6 bronzen medailles. Het verslag van deze tweedaagse in eigen Lebbeke en Beveren kan je hier terugvinden.
Al snel kwam er een vervolg. Tijdens het verlengde weekend van 1 mei veroverde Astrid Verhoeven zilver tijdens de 3000m steeple. Voor het verslag klik je hier.

Jonas Bogaerts (400m) en Florence Van Laethem (5000m) pakten beiden ook zilver op het BK voor studenten. Het verslag van dat kampioenschap kan je hier nalezen. Ook de leerlingen van het secundair onderwijs hebben enkele kampioenschappen die ze mogen betwisten. Arne Poppe wist zo het brons te veroveren op de 3000m van het PK. Lees hier meer.

Het eerste écht grote kampioenschap staat traditiegetrouw echter half mei pas op het programma. Dan heeft het Vlaams kampioenschap alle categorieën plaats, dit jaar in Beveren. Vier atleten konden er een top-10 plaats realiseren, maar niemand slaagde er in een medaille te bemachtigen. Het verslag van Beveren kan je hier terugvinden.

Tijdens het Belgisch kampioenschap voor masters in Deinze wist enkel Ben Quintelier een titel te veroveren. Vier andere atleten grepen nét naast de titel en pakten zilver. Het verslag van deze wedstrijd kan je hier terugvinden.

Twee van onze jongste atleten slaagden er tijdens het provinciaal kampioenschap in Hamme in om samen drie titels te behalen. Hoe daarnaast ook nog brons werd gehaald en de teller op vier medailles kwam te staan lees je hier.

Tijdens het Belgisch kampioenschap alle categorieën miste Jonas Bogaerts zeer nipt een medaille. Hij wierp zijn speer naar een vierde plaats. Astrid eindigde op een zevende plaats tijdens de 1500m. Riet werd achtste op de 400m. Het verslag kan je hier terugvinden.
Niet veel later in augustus stond het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren geprogrammeerd. Dries De Smet liep er zonder tegenstand naar de Vlaamse titel op de 3000 meter. Bo Van Aken moest vrede nemen met zilver op de 800m. Het verslag van de wedstrijd in Lier lees je hier.

Het provinciaal kampioenschap estafette werd met vijf medailles, waarvan twee titels, een succes. Hoe de andere drie teams hun zilver en brons veroverden in Malderen kan je hier terugvinden.

In september stonden de Belgische kampioenschappen voor cadetten, scholieren, junioren en beloften geprogrammeerd. Op de 1500m bij de heren was het meteen twee keer prijs. Cadet Bo Van Aken pakte zilver. Dries De Smet sprintte naar de titel (lees hier).
Onze junioren en beloften deden nog een medaille én een titel beter. Jonas Bogaerts pakte goud in het speer en vervolgens brons op de 400mH. Astrid Verhoeven voegde daar nog eens een 5000m-titel aan toe. Het Brugse verslag staat hier te lezen.

Jeugdatlete Luca Heyvaert voegde nog een Belgische gouden medaille toe aan het Lebbeekse compto. Lees hier het verslag uit Nijvel.

Onze masters sloten het outdoorseizoen af met het gecombineerde Vlaamse en provinciale kampioenschap in Heusden. Freddy De Ridder en Michael Morret zorgden met hun tweetjes voor zes medailles, waarvan vier titels. Het verslag kan je hier terugvinden.

Minder medailles dan vorig jaar

Er werden iets minder medailles gehaald dan vorig jaar. Vooral onze masters zijn daarvoor verantwoordelijk. In 2014 waren zij in grote aantallen aanwezig op het BK Masters in eigen Lebbeke. Dit jaar vond het kampioenschap in Deinze plaats en was de opkomst én medailleoogst een stuk minder.

Het overzicht van alle kampioenschapsmedailles die de Lebbekenaren vorige zomer verzamelden kan je hier terugvinden.