Afgelopen zomer 65 medailles op PK’s, KvV’s en BK’s!

Lebbeke
07
oktober 2014

Alweer een zomerseizoen ging ons voorbij. Alvorens richting winter te gaan, blikken we nog een laatste keer terug op de kampioenschappen van afgelopen zomer. 57 kampioenschapsmedailles werden rond de nek van één van onze atleten gehangen.

Per jaar worden er in België een pak kampioenschappen gelopen. Op provinciaal niveau hebben we het PK voor cadetten, scholieren en senioren. Maar ook het PK Jeugd en PK Masters mogen niet worden vergeten. Daarnaast organiseert de provincie ook nog eens een estafettekampioenschap en specifieke meetings voor het PK 10.000m en de steeplewedstrijden. Op Vlaams niveau kunnen atleten hun hart ophalen tijdens het KvV AC, KvV Masters en KvV cadetten en scholieren. Twee kampioenschappen die ook in Belgische variant bestaan. Op dat Belgische niveau komen daar echter wel nog het BK estafette en BK junioren en beloften bij.

Is het allemaal wat veel? Geen probleem, wij zetten het hele seizoen nog even op een rijtje.

Provinciale kampioenschappen

Het outdoorseizoen werd dit jaar op de piste van Gentbrugge ingezet. Astrid Verhoeven (1500m) en Riet Vanfleteren (400m) waren er meteen goed voor twee titels. Danny Van Nuffel (800m) pakte zilver, Kaat Theelen (3000m) en Sofie De Proft (3000m) veroverden beiden brons.
Dries De Smet (1500m) en Robbe Gabriels (hss) zorgden er op dag 2 in Gent voor een verdubbeling van het aantal Lebbeekse titels. Zilver was er voor Lize (100m) en brons voor Michiel (hinkstap) en Robbe (ver). Na amper één kampioenschapsweekend stond de medaillemeter al op 10 stuks.

Ook onze jeugd pakte een resem medailles. Eremetaal was er voor Joyce Moens, Lotte Heyvaert, Flor Robijns en Catalina Schuddinck. Ze veroverden in totaal 2 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles in Lokeren.

In augustus zorgden enkele snelle kwartetten nog voor vier zilveren en drie bronzen medailles tijdens het PK estafette in Sint-Niklaas. De verwachtingen werden daarmee ruimschoots overtroffen. Een jaar eerder werden in Aalst slechts 4 medailles veroverd.

Ook aan het PK 10.000m in Ertvelde namen enkele Lebbekenaren deel. Niemand slaagde er toen echter in een medaille te veroveren. Dat lukt ook niet op het provinciaal kampioenschap tien- en zevenkamp in Sint-Niklaas.

Vlaamse kampioenschappen

Half mei trokken onze atleten opnieuw richting Gentbrugge. Deze keer stond het Vlaams kampioenschap op de Gentse agenda. Astrid Verhoeven (1500m) en Riet Vanfleteren (400m) zorgden er voor de medailles. Zij pakten zilver en brons. Het was ook het eerste kampioenschap dat live te volgen was op onze website.

Pas eind augustus stond het eerstvolgende Vlaamse kampioenschap op het programma. Dries De Smet maakte er zijn doel van en pakte het goud op de 1500m in Ieper.

Onze masters zorgden voor de klap op de vuurpijl. Tijdens het gecombineerde Vlaamse én provinciale kampioenschap in Ninove zorgden ze samen voor liefst 18 medailles.

Belgische kampioenschappen

1 mei is traditie getrouw ook de dag van het Belgisch kampioenschap voor studenten. In Luik veroverde Aiko De Mol de Belgische titel voor Danny Van Nuffel die zilver pakte op de 400m.
Niet veel later stond ook het BK 10.000m op het programma in Luik. Medailles werden toen niet gehaald. Natalie De Ridder was goed voor plaats 8 bij de dames, Tommy Van Weverberg veroverde een 5e stek bij de M35.

Halfweg juni was het zover. Een weekend dat al maanden met stip stond genoteerd in de agenda’s van Lebbeekse masters. Op eigen club veroverden onze Masters 5 gouden, 5 zilveren en nog eens 5 bronzen medailles tijdens het Belgisch kampioenschap voor hun categorie in Lebbeke.

Twee atleten waren goed voor een top-10-prestatie op het BK alle categorieën. Riet Vanfleteren en Jonas Bogaerts eindigden op plaatsen 6 en 7 in respectievelijk de 400m en het speerwerpen. Het verslag van dag 1 kan je hier terugvinden. Voor dat van dag 2 klik je hier. Filmpjes van alle wedstrijden bekijk je hier.

Onze cadetten, scholieren, junioren en beloften konden eind augustus en begin september aantreden op hun Belgisch kampioenschap. Zij veroverden samen 2 gouden en 1 bronzen medaille. Dries pakte het goud op de 1500m voor scholieren in Oordegem. 2 weken later was Astrid Verhoeven op de 5000m goed voor hetzelfde kleurtje van eremetaal. Jonas Bogaerts veroverde een bronzen plak in het speerwerpen. Zij moesten daarvoor afzakken naar het Waalse Moeskroen.

Joyce Moens pakte tot slot het brons tijdens het officieuze Belgisch kampioenschap voor pupillen op de 60mH in Nijvel. 10 atleten haalden er overigens de top-10.
Onze masters zorgden voor de laatste Belgische medaille van het jaar. Tijdens het BK aflossingen in Jambes wist het blauw-witte kwartet, bestaande uit Sven Laisnez, Bart Raemdonck, Jan Vierendeels en Dirk Van Campenhout, naar zilver te sprinten in de 4x100m.

Beter dan 2013

Met 23 titels, 21 zilveren en 21 bronzen medailles doet onze club net iets beter dan vorig jaar. Toen haalden onze Lebbeekse atleten in totaal 57 medailles. Dit jaar waren dat er 8 meer. Het verslag van de zomerkampioenschappen van 2013 kan je hier terugvinden.

Alle kampioenschapsgerelateerde berichten kan je hier terugvinden.