Dries andermaal op CrossCup-podium in Roeselare

Roeselare
28
november 2016

De "CrossCup van West-Vlaanderen" is elk jaar ook het strijdtoneel van de selectie voor het Europees kampioenschap cross van begin december. De afgelopen jaren wist Astrid Verhoeven dit kampioenschap al tweemaal te bereiken. Deze keer ging Dries De Smet voluit zijn kans.

Junior Amaury Gouverneur nam lang de kop voor zijn rekening in de Roeselaarse modder, maar aan het eind kwam hij krachten tekort om voor een podiumplaats te sprinten. Jennen Mortier (RCG) haalde het in een spannende sprint van Oussama Lonneux (RFCL). Dries finishte op amper 7 seconden op een derde plaats als eerste van zijn geboortejaar (Dries is één jaar jonger dan Jennen en Oussama). Amaury kwam uiteindelijk 2 seconden na Dries over de meet. Arne Van Opstal finishte op plaats 31.

Dries De Smet kwam in Roeselare aan de start met als doel een plaatsje af te dwingen op het Europees kampioenschap cross in Chia. Helemaal in het zuiden van het Italiaanse eiland Sardinië zal daar op 11 december het EK cross plaatsvinden. Een selectiecomité moet oordelen of de bond een juniorenteam stuurt naar het kampioenschap. De selectie zal in de loop van de dag gebeuren.

Intussen werd de selectie van het EK bekend gemaakt. Er wordt geen team gestuurd bij de U20. Lees hier verder.

Er liepen ook enkele masters mee in Roeselare. Sigurd Suys (48e), Eric Follaets (74e) en Didier Vanhaelemeesch (77e) behaalden allen mooie resultaten.