LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Beste “Critérium des Jeunes” in jaren: goud, zilver en brons!

Nijvel
30
september 2018

Het "Criterium des Jeunes" brengt elk jaar de beste benjamins, pupillen en miniemen van het jaar aan de start. Het fungeert zo als officieus Belgisch kampioenschap voor de jeugd. Liefst drie keer stond een atleet met blauw-wit truitje op het Nijvelse podium.

Openen in stijl: 4x80m-brons!

In tegenstelling tot de meeste meetings opende dit kampioenschap met de aflossingen. Miniemes Nona Heyvaert, Ine Van Damme, Ella Heyvaert en Jante Recour vormden het Lebbeekse team. Zij snelden in een tijd van 42″07 naar de reeksoverwinning. Enkel de teams van KAA Gent en RFC Luik gingen nog sneller, waardoor onze meisjes het kampioenschap meteen met een bronzen medaille konden inzetten.

Het kwartet pakte haar medaille door het pas vier jaar oude clubrecord naar de prullenmand te verwijzen. Catalina Schuddinck, Joke Clynhens, Loike Vierendeels en Luca Heyvaert zorgden toen met 43.26 voor de vierde prestatie. Klik hier voor het verslag van die dag.

Heel wat sprinters aan de slag

We zetten het individuele verslag verder met de sprintnummers, waar heel wat jeugdatleten aan de start verschenen. In de 80 meter horden voor miniemen jongens lukte Lukas Raemdonck de vierde prestatie in zijn reeks. Hij had 15″79 nodig om de 16e tijd van alle deelnemers te klokken. Minieme Nona Heyvaert lukte met 11″06 in de 60mH plaats vijf. Bij de pupillen meisjes was Zina Looverie goed voor 11.60 over de 60mH. Zij eindigde tweede in haar reeks.

Zonder horden lukte Ella Heyvaert 10″84 op de 80 meter voor miniemen meisjes. Zij eindigde zo vijfde in de tweede reeks.

Op de lange sprint kregen we Ine Van Damme aan de start van de 300 meter. Ine lukte met 46″40 de vierde tijd in de eerste en traagste reeks. Het leverde haar een 17e stek op in de einduitslag.

Kogelgoud voor Nora, zilver voor Nona

Pupille Nora Vereecken zorgde met een worp van 8m97 voor een eerste hoogtepunt. Nora hield 2 centimeter voor op Manon Beernaert (HAC) en pakte het goud in het kogelstoten.
Arnaud Vermoesen kon zijn kogel 8m70 ver stoten om zo op een zevende plaats te eindigen bij de benjamins jongens.

Intussen was Nona Heyvaert begonnen aan de competitie in het verspringen voor miniemen. Nona lukte met 4m97 de tweede sprong van het hele pak. Elodie Francart (ADD) was met 5m41 duidelijk de sterktste. Een tweede medaille op korte tijd voor de blauw-witte delegatie.
Nona lukte bovendien het clubrecord met haar sprong. Dat stond tot nu op naam van zus Luca Heyvaert die in 2015 een verre 4m93 lukte in Vilvoorde.

Sara top-10 in 1000m

In de langere afstand kregen we eerst Arnaud Vermoesen aan de start van de 600 meter. Arnaud klokte af in een tijd van 2’01″04. Hij eindigde hiermee op plaats 13.

Miniemen Laurens Blommaert en Sara Vercauter namen deel aan de 1000 meter. Laurens bleef met 3’01″16 net boven de 3 minuten en eindigde op een twaalfde stek. Het kampioenschapsrecord op deze afstand en in deze categorie staat overigens nog steeds op naam van clubgenoot Braam Goessens. Braam liep 14 jaar geleden een onklopbare 2’44″39.

Bij de meisjes wist Sara Vercauter met 3’09″60 een plaatsje in de top-10 af te dwingen. Sara eindigde als zevende.

Een succesvol jeugdkampioenschap

Met drie medailles kan worden teruggeblikt op een érg succesvol jeugdkampioenschap. Goud voor Nora Vereecken in het kogelstoten, zilver voor Nona Heyvaert in het verspringen en brons voor onze 4×80 meter miniemen meisjes. Daarnaast konden nog eens drie atleten in de top-10.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube